Laihon klinikka

Tommi Laiho 13.3. 08:18 päivitetty 16.3. 14:27

Aiheet, jotka kiehtovat minua

Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja.

Karisma on vaikuttavampaa kuin inspiroivuus, sanoo tietokirjailija. Tiedä häntä. Energian siirto on voimallinen tapa muuttaa yhteinen tilanne heti, Tommi Laiho kirjoittaa.

Luovan tehtävä on tehdä näkymättömästä näkyvää. Kiinnostavaa ei ole kuitenkaan näkyvä vaan aistittava. Sanat ja virkkeet eivät ole merkityksellisiä vaan se, mitä ne paljastavat ja mitä ne mielikuvituksessa herättävät. Kauneus ei ole kiinnostavaa, se mikä tekee jostakin kaunista on. Se mitä ihminen esittää, se rooli, jossa hän edustaa, on aina naurettava, se mitä hän kätkee, on draamaa. Rohkeutta pyydetään, mutta se vaatii pelon tullakseen näkyväksi. Suvaitsevaisuus on illuusio, me olemme aina tuomitsemassa ja erottelemassa. Kun joku sanoo olevansa rehellinen, tiedän hänen valehtelevan. Kun joku perustelee asioita järjellä, näen hädän. Kun joku esittää välinpitämätöntä, aistin tuskan.

Minua kiinnostaa nälkä, mikä tekee jostakusta nälkäisen ja toisesta kylläisen, jos nälkää ei ole, onko syytä enää etsiä, ja jos ei ole syytä etsiä, onko syytä olla. Kylläisyys on minulle henkisen laiskuuden merkki, mutta voin olla väärässä, koska rauha on minulle vieras olomuoto.

Rytmi on vähiten puhuttu merkityksellinen käsite. Rytmi on kaikessa; huumorissa, musiikissa, kävelyssä, seksissä, työssä, ajattelussa, kiireessä, hiljaisuudessa, äänessä. Olemme usein eri rytmissä, välillä tahdissa, toisinaan näen ihmisessä punkkia, sitten jo klassista.

En tajua häntä, joka ei halua vuosisadan rakkaustarinaa. Romantiikka tekee meistä parempia ihmisiä, me annamme itsestämme tehdäksemme toisesta kauniin, ja vastineeksi me olemme hyvempiä, emme parempia vaikka komparatiivi on väärä. Olen huono kuuntelemaan, mutta hyvä havainnoimaan. Kaikki ääneenlausutut lauseet sanotaan tavoitteellisesti. Se tekee elämästä ennalta-arvattavaa. Lauseet pitää purkaa osiin ja kysyä miksi. Miksi hän sanoo mitä hän sanoo. Mitä tuo olemus kätkee. Salaisuus on suurin lahja toiselle. Juoru ei ole salaisuus, se on sotaväline. Mikä tekee meistä niin heikkoja, että haluamme muille pahaa? Voimankäyttö on sallittua vain purkin avaamisessa. Silti toisinaan haluaisi murskata luita. Viha on rumuutta. Harva tajuaa, että osoittaessaan vihaa hän näyttää rumalta. Katso vanhempaa, joka huutaa lapselleen. Katso puolisoa joka halveksii kumppaniaan. Katso maata, joka alistaa kansaansa.

Karisma on vaikuttavampaa kuin inspiroivuus, sanoo tietokirjailija. Tiedä häntä. Energian siirto on voimallinen tapa muuttaa yhteinen tilanne heti. Karisma on ihailua ja se on yksisuuntaista luonteeltaan. Idolisointia en ymmärrä. Anteeksi, valehtelen. Kaikki kaipaavat huomiota, arvostusta ja rakkautta. Mutta en ymmärrä mediasta tuttujen palvomista. Minusta se kuvaa alemmuuden tuntoa. Valehteluun palatakseni, se on totuuden kääntöpuoli, mutta ainoa väylä totuuden paljastumiseen, aivan kuin pelko rohkeuteen.

Kun minulta kysytään, miksi kirjoitan yhä blogiani, enkö väsy, sanon, että tämä on minulle päiväkirjan pitoa. Valehtelen ja uskon itsekin valheeni. Päiväkirja olisi intiimi. Tämä on minun keinoni tulla näkyväksi, koska näkymättömyys on ihmisen ja ainakin varmasti minun suurin pelko.

Kirjoittaja Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.