Laihon klinikka

Tommi Laiho 18.1.2016 08:35 päivitetty 3.3.2016 15:37

Naisen kanssa, osa 2/3

Kun nainen ottaa elämänsä totaalisesti haltuun, mies ottaa amatööriharrastuksen jälkeen löylyt ja kylmän oluen.

Mies ei ole Marsista eikä nainen Venuksesta. Mies on Keravalta ja nainen haluaisi asua Italiassa. Kun he katsovat toisiaan silmiin, mies näkee silmät ja nainen potentiaalin isäehdokkaan.

Nainen hakee suhteesta turvaa ja mies lohtua. Naista ajaa pyrkimys onnellisuuteen, miestä tyytyminen. Ristiriita on valta, mutta suhde siksi tasapainoinen. Nainen saa miehestä parhaan irti tai puristaa loputkin mehut, mutta yhtä kaikki, ilman naista mies olisi yhä pohtimassa miten liaaniin noustaan.

Suurimpia eroja tässä toimivassa symbioosissa on suhtautuminen hyvinvointiin. Naiselle se on kokonaisvaltainen ikää myöden kasvava elämäntapa, miehelle se on teksti-TV:n sivu 235.

Kun nainen ottaa elämänsä totaalisesti haltuun, mies ottaa amatööriharrastuksen jälkeen löylyt ja kylmän oluen.

Naisen pohjaton käsilaukku sisältää pienen apteekin verran kosmetiikkaa, vitamiineja ja hivenaineita kuten seleeniä. Mies on siinä uskossa että seleeni on planeetta.

Naiselle hyvinvointi on väline korkeimpaan tasoon eli onnellisuuteen. Se on niin keskeinen pyrkimys, että se aiheuttaa naisessa valtavasti stressiä. Hän tutkii, tutustuu ja kokeilee kaikkea hyvinvoinnin tähden. Vaikka hän pahoinvoisi koko detoxin ajan, se kannattaa, koska keho puhdistuu. Hyvinvointi on naiselle henkinen ja fyysinen kokonaisuus, joka lähtee ruoasta ja päätyy huonekalujen välisiin sijainteihin olohuoneessa. Miehelle hyvinvointi on sitä ettei särje eikä sure. Jos särkee, otetaan lääke, jos suree, otetaan alkoholia.

Miehelle onnellisuus on hähmäinen käsite. Se on sitä että nainen on tyytyväinen. Se on kalastusmatka kavereiden kanssa. Se on kehut töissä. Miehelle ei ole tärkeää matka eikä määränpää. Hän pohtii vähän eilistä ja huomista. Hänessä herää kuolemanpelko vasta ensimmäisen sydänkohtauksen jälkeen.

Naiselle kaikki on eilistä tai huomista. Hänen seinätaulussaan lukee "Tartu hetkeen", mutta hetki on harvoin valmis tartuttavaksi, koska tilanne ei ole otollinen ja kaikkeen ei ole varauduttu. Nainen haluaa kokea elämänhallinnan tunteen ja tiedon mitä tapahtuu ennen kuin etenee unelmissaan. Se on vastoin elämän logiikkaa muttei naisen.

Jossain vaiheessa nainen päättää opettaa miehelle hyvinvoinnin. Aamuleivän viereen sijoitetaan hellästi vitamiineja. Mies nappaa ne epäillen.

Kun opetus muuttuu intensiiviseksi, mies hermostuu ja ehdottaa että nainen ottaisi hetken iisisti. Jos mies tehostaa tätä halauksella, nainen katsoo miestä silmiin, sulkeutuu syliin ja sulkee silmänsä. Siinä hetkessä kaikki on hyvin.

Kirj. huom. Blogi on nimeään myöden lainaa sarjakuvasta Naisen kanssa (Sillantaus, Gylling & Rosse). Ajatuksenani on kuvailla insighteja naisista ja miehistä. Ne kun kuitenkin ovat kaksi yleisintä sukupuolta.

Kirjoittaja Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.