Lainsäädäntö

Ilkka Jauhiainen 6.10. 10:01

EU:n tietosuojauudistus voi leikata kymmeniä prosentteja netin kohderyhmistä

Nina Dodd
Jari Perko

Monimutkainen lakiuudistus kannattaa ottaa vakavasti. Maksimisakko on 20 miljoonaa euroa tai 4 prosenttia liikevaihdosta.

Myynnin, markkinoinnin ja median ammattilaiset ympäri Eurooppaa ovat hämmentyneitä. Syynä on EU:n tietosuoja-asetus, joka tulee voimaan toukokuussa 2018. Sen rinnalla valmistetaan niin sanottua e-privacy-asetusta, joka on tarkoitus saattaa voimaan samaan aikaan.

Tietosuoja-asetus säätelee henkilötietojen keruuta ja käsittelyä, e-privacy yksityisyyden suojaa tele- ja sähköisessä markkinoinnissa eli esimerkiksi puhelinmyyntiä ja sähköpostimarkkinointia. Yhdessä ne tuovat suuria muutoksia tietosuojaan, suoramyyntiin ja evästeiden käyttöön.

"Evästeiden avulla luoduista kohderyhmistä voi Suomessa hävitä 20–30 prosenttia", sanoo Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtaja Jari Perko.

Lainsäädäntöön on syytä suhtautua vakavasti. Tietosuoja-asetuksen hallinnollisten, kuten dokumentointiin liittyvien rikkomusten maksimirangaistus on 10 miljoonaa euroa tai 2 prosenttia yhtiön edellisen vuoden globaalista liikevaihdosta. Isommista töppäyksistä, kuten kuluttajien oikeuksien rikkomisesta, voi joutua maksamaan 20 miljoonaa euroa tai neljä prosenttia liikevaihdosta.

Rangaistukset on mitoitettu Googlen ja Facebookin kaltaisten yhtiöiden mukaan.

Lue koko artikkeli 6.10 ilmestyneestä M&M:stä.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö