Mobiilimarkkinointi

Annamari Typpö 16.12.2016 06:59

Rohkeutta puuttuu Suomesta – Sonerakin missasi etulyöntiaseman mobiilimarkkinoinnissa

Iranilaissovellukset rikkovat rahansiirtosäädöstä.

Suomalaiset yritykset ovat arkailleet lähteä markkinoimaan tuotteitaan ja palvelujaan mobiilissa.

Älypuhelinten käyttö on lisääntynyt rajusti kahtena viime vuonna, ja Suomessa on nyt yli kolme miljoonaa älykännykän käyttäjää. He vilkuilevat puhelimiaan keskimäärin 150 kertaa päivässä.

Suomalaiset yritykset ovat kuitenkin arkailleet lähteä markkinoimaan tuotteitaan ja palvelujaan mobiilissa. Googlen maajohtajan Antti Järvisen mielestä syynä on suomalainen kulttuuri ja liiketoimintaosaamisen puute. Hänen mielestään suomalaisilta puuttuu kasvuhalukkuus.

”On hämmentävää, että jollekin yritykselle aggressiivinen kasvu tarkoittaa viittä prosenttia ja kahden prosentin kasvuun ollaan ihan tyytyväisiä. Lisäksi Suomi on pieni maa, jossa kaupallistamisosaamista ei ole digipuolella rajattomasti saatavilla”, Järvinen sanoo.

Mediatoimisto Carat Finlandin Head of Digitalin Lasse Iskaniuksen mukaan kyse on suomalaisten mentaliteetista: ensin katsellaan, mitä naapurit tekevät ja vasta sitten rohkaistutaan kokeilemaan itse.

Rohkeuden puutteeseen viittaa myös Soneran brändistä ja kuluttajamarkkinoinnista vastaava Erna Rusi.

”Pakko tunnustaa, että kyseessä on suutarin lapsella ei ole kenkiä -syndrooma. Meillä jos kellä olisi ollut mahdollisuus ottaa etulyöntiasema, mutta emme tulleet ottaneeksi, vaikka suurimpien panostajien joukossa nyt olemmekin”, Rusi sanoo.

Lue lisää perjantaina 16. joulukuuta ilmestyneestä Markkinointi & Mainonta -lehdestä 22/2016.

Tilaa M&M nyt

M&M:n tilaajana saat markkinointia laajasti käsittelevän lehden kahden viikon välein.

Täytä nimi- ja osoitetietosi alla oleviin kenttiin. Tilauksesi välittyy lehden tilaajapalveluun. Tähdellä (*) merkityt ovat pakollisia.

Lehden saajan tiedot
Maksajan tiedot (jos eri kuin tilaaja)

Tilausehdot

Kestotilaajana saat lehtesi aina edullisimmin. Kestotilaus on voimassa niin kauan kuin haluat ja jatkuu automaattisesti valitsemallasi laskutusjaksolla (12 kk tai 6 kk), kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan jollei toisin ilmoiteta ja ellei tilausta peruta. Vuodessa ilmestyy 22 numeroa.

Hinnat on voimassa toistaiseksi ja koskee vain kotimaan toimituksia, ulkomaille postimaksulisä. Arvonlisävero sisältyy hintaan.

Nimi- ja yhteystietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksii. Halutessasi voit kieltää tietojesi käytön/luovutuksen ilmoittamalla siitä Talentum Media Oy:n tilaajapalveluun.

Tilaajapalvelun yhteystiedot

Talentum Median tilauspalvelun yhteystiedot:

Puhelin: 020 442 4100 *)
Sähköposti: tilpal@talentum.fi
PL 920
00101 Helsinki

*) Puheluhinnat (sis. alv 24 %):
Lankapuhelimesta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min. Matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min.
Ulkomailta ao. maan ulkomaanpuhelumaksu.