Rahoitus

M&M 26.2. 09:04 päivitetty 19.4. 10:45

Alma Median finanssijournalismin kehityshanke nappasi Googlelta rahoitusta

Alma Media / Grow

Hankkeessa on tarkoitus rakentaa työvälineitä muun muassa Kauppalehden, Arvopaperin ja Talouselämän taloistoimituksen ja verkkosivujen tarpeisiin.

Alma Media ja Streamr Oy saavat finanssijournalismin kehityshankkeeseen rahoitusta Googlen Digital News Initiative Innovation Fund -rahoitusta.

Rahoitusta myönnettiin pilottiprojektin maksimimäärä, eli 50 000 euroa.

Hankkeessa on tarkoitus pilotoida teknologiaa, joka päivittää talousuutisiin automaattisesti erilaisia dynaamisia elementtejä, esimerkiksi pörssikursseja ja visualisaatioita.

”Hankkeemme haastaa perinteistä uutiskonseptia, jossa yksittäinen uutinen on vahvasti sidottu tiettyyn aikaan, julkaisuhetkeen. Esittelemme vaihtoehtoisen mallin, jossa talousuutinen on dynaaminen ja päivittyy reaaliajassa vapauttaen toimittajien työaikaa muuhun kuin finanssidatan seuraamiseen”, kertoo tiedotteessa Santtu Elsinen, Alma Median SVP & Chief Digital Officer.

”Teknologia ei missään nimessä korvaa toimittajan työtä, vaan vapauttaa työaikaa journalistisesti vaativampiin tehtäviin.”

Hankkeen aikana rakennetaan työvälineitä Alma Talentin, eli muun muassa Kauppalehden, Arvopaperin ja Talouselämän taloustoimituksen ja verkkosivujen tarpeisiin.

Projekti toteutetaan yhteistyössä teknologiakumppani Streamr Oy:n kanssa.

Markkinointi&Mainonta kuuluu myös Alma Talentiin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Vaihde: 0204 42 40

Tilaajapalvelu puh: 0204 42 4100

Puhelun hinta (sis. alv 24%): 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti. Ulkomailta yritysnumeroon soittamisen hinnoittelee ulkomainen operaattori. Sopimusasiointi: 03051 4100 (8,8 snt/min sis. alv 24 %).