Rahoitus

M&M 26.2.2016 09:04 päivitetty 19.4.2016 10:45

Alma Median finanssijournalismin kehityshanke nappasi Googlelta rahoitusta

Alma Media / Grow

Hankkeessa on tarkoitus rakentaa työvälineitä muun muassa Kauppalehden, Arvopaperin ja Talouselämän taloistoimituksen ja verkkosivujen tarpeisiin.

Alma Media ja Streamr Oy saavat finanssijournalismin kehityshankkeeseen rahoitusta Googlen Digital News Initiative Innovation Fund -rahoitusta.

Rahoitusta myönnettiin pilottiprojektin maksimimäärä, eli 50 000 euroa.

Hankkeessa on tarkoitus pilotoida teknologiaa, joka päivittää talousuutisiin automaattisesti erilaisia dynaamisia elementtejä, esimerkiksi pörssikursseja ja visualisaatioita.

”Hankkeemme haastaa perinteistä uutiskonseptia, jossa yksittäinen uutinen on vahvasti sidottu tiettyyn aikaan, julkaisuhetkeen. Esittelemme vaihtoehtoisen mallin, jossa talousuutinen on dynaaminen ja päivittyy reaaliajassa vapauttaen toimittajien työaikaa muuhun kuin finanssidatan seuraamiseen”, kertoo tiedotteessa Santtu Elsinen, Alma Median SVP & Chief Digital Officer.

”Teknologia ei missään nimessä korvaa toimittajan työtä, vaan vapauttaa työaikaa journalistisesti vaativampiin tehtäviin.”

Hankkeen aikana rakennetaan työvälineitä Alma Talentin, eli muun muassa Kauppalehden, Arvopaperin ja Talouselämän taloustoimituksen ja verkkosivujen tarpeisiin.

Projekti toteutetaan yhteistyössä teknologiakumppani Streamr Oy:n kanssa.

Markkinointi&Mainonta kuuluu myös Alma Talentiin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Innovaatiot

27.03.2017 18:30

Voitto, Helsingin yliopisto ja SEK kehittivät uuden palvelun

Mediatoimisto Voitto ja Helsingin yliopisto ovat kehittäneet yhteistyössä uuden Unibot-palvelun. Kyseessä on Facebook-ympäristössä toimiva automaattinen, vuorovaikutteinen keskusteluohjelma, joka ohjaa nuoria käyttäjiä heitä kiinnostavien koulutusvaihtoehtojen äärelle.

Yrityskaupat

27.03.2017 12:30

Solita ostaa palvelumuotoilutoimisto Palmun

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita ostaa yrityskaupassa palvelumuotoilutoimisto Palmun koko osakekannan. Solita ilmoitti yrityskaupasta maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.