Verkkokauppa

M&M 13.10. 16:43

Amazon rakentaa toisen pääkonttorin – projekti aiheuttaa säpinää Yhdysvalloissa

Amazon on ilmoittanut harkitsevansa kaupunkeja, joissa on vähintään miljoona asukasta ja jotka "houkuttelevat teknisiä lahjakkuuksia".

Nettijätti Amazon on ilmoittanut rakentavansa toisen pääkonttorin jonnekin Yhdysvalloissa. Valtavan määrän työpaikkoja ja pöhinää mukanaan tuova projekti kiinnostaa luonnollisesti kaikkialla.

Tällä hetkellä Amazonin pääpaikka on Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa. Koodinimellä HQ2 tunnetun projektin luvataan työllistävän 50 000 työntekijää ja pelkän rakentamisen maksavan 5 miljardia dollaria. Amazon on ilmoittanut harkitsevansa kaupunkeja, joissa on vähintään miljoona asukasta ja jotka "houkuttelevat teknisiä lahjakkuuksia".

Kilpailuhenkisyydestään tunnetut amerikkalaiset ovatkin pistäneet tohinaksi kiinnittääkseen yrityksen huomion omaan kaupunkiinsa. Georgian osavaltio on jopa luvannut perustaa uuden, Amazoniksi ristittävän kaupungin, mikäli valinta osuu kohdalle. Koripallolegenda Michael Jordan puolestaan on valjastettu tukemaan Charlotten kaupunkia Pohjois-Carolinassa. Arizonan Tucson lähetti Amazonille kuusimetrisen kaktuksen.

Kansas Cityn pormestari Sly James päätti laittaa itsensä likoon, ja tilasi Amazonista 1000 tuotetta. Tilaamisen lisäksi hän kirjoitti myös jokaisesta tuotteesta arvostelun. Arvioteksteihin James ujutti vaivihkaisia vinkkejä, kuten esimerkiksi 15 dollarin hintaisten tuulikellojen palautteeseen hän ujutti tiedon, että "kauniissa Kansas Cityssä kodit maksavat keskimäärin vain 122 000 dollaria, joten laadukas eläminen ei maksa miljoonia". Asiasta kertonut Fortune tosin epäilee, että ihan jokaista arvostelua pormeastari ei olisi kirjoittanut itse.

James on myös tehnyt aiheesta trendikkään unboxing-videon, jonka hän on julkaissut Facebook- ja Twitter-tileillään. Hän pyytää myös kaupunkilaisia kertomaan somessa, miksi he rakastavat Kansas Cityä. Hän myös kertoi lahjoittavansa kaikki tilatut tuotteet hyväntekeväisyyteen.

Amazon tekee päätöksensä asiassa lokakuun 19. päivänä.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö