Animaatiot

Irmeli Salo 1.12.2016 11:10 päivitetty 2.12.2016 10:23

Angry AIDS -valistusanimaatio näyttää vihaisen viruksen nousun, uhon ja tuhon

Kuvakaappaus videosta

Dynamo & Sonin osaksi Maailman AIDS-päivän viestintää varten ideoima räyhäkkä animaatio sai ensi-esityksensä tänään verkossa.

Dynamo & Sonin, Anima Boutiquen, kuvittaja Ville Savimaan ja Huminan yhteistyössä suunnittelema ja toteuttama Angry AIDS -animaatio sai tänään maailman ensi-iltansa verkossa.

Pahamaineisen antagonistin noususta ja tuhosta kertova animaatio on osa 1.12. vietettävän Maailman AIDS -päivän viestintää. Suomessa AIDS-päivän suunnittelusta vastaa Maailman aids-päivän toimikunta ja koordinoinnista tänä vuonna Positiiviset ry.

Animaatio kertoo vihaisen aids-hahmon näkökulmasta, kuinka hivin hoito ja ennaltaehkäisy ovat edistyneet. Aidsin kulta-ajat ovat ohi, koska lääkityksen avulla viruksen leviäminen suojaamattomassa seksissä voidaan estää. Nykyhoidolla ajoissa todettu hiv-tartunta ei lyhennä elinikää ja lääkitys estää sairauden etenemisen aids-vaiheeseen.

Alkuperäisen tarinan vihaisesta aidsista ideoi mainostoimisto Dynamo & Son. Hahmojen suunnittelusta vastasi kuvittaja Ville Savimaa. Animaation tuotanto sekä englanninkieliset sanoitukset ovat puolestaan animaatiostudio Anima Boutiquen käsialaa. Äänimaailman on suunnitellut ja toteuttanut elokuvaääniyhtiö Humina. Asiakas eli Positiiviset ry vastasi animaation ydinviesteistä.

“Suomessa ja muissa länsimaissa on tehty viime vuosikymmeninä erittäin tuloksellista työtä hivin nujertamiseksi. Kun saimme idean vihaisesta AIDS-viruksesta, päätimme koota alan parhaat tekijät hyvän asian puolesta. Tekijät olivat innoissaan kun kerrankin pääsivät leikkimään sukuelimillä työn puolesta”, sanoo hankkeen koordinoija, Dynamo & Sonin asiakkuusjohtaja Olli Freese.

Video on julkaistu YouTubessa ja Facebookissa. Animaation lisäksi Angry AIDS -seikkailee muun muassa kondomipakkauksissa ja sosiaalisessa mediassa.