Vuoden Toimisto

M&M 10.2. 20:40

Asiakkaiden arvostuksella on väliä — Republic of Communications vei voiton

Kimmo Haapala
Republic of Communications

Viestintä, PR- ja sisältötoimistojen shortlistalle pääsivät myös Ellun Kanat ja OSG Viestintä.

Vuoden Toimisto -tittelin voitti viestintä-, PR- ja sisältötoimistojen kategoriassa Republic of Communications. Shortlistalle pääsivät Ellun Kanat ja OSG Viestintä.

Republic of Communicationsin toimitusjohtajan Hasse Erangan mielestä Vuoden Toimisto -tutkimuksessa on kyse oman toiminnan läpileikkauksesta. Jo shortlistalle pääseminen oli Erangan mielestä hieno tunnustus. Kilpailut antavat ajankohtaisen käsityksen alasta.

”Tällä on erityisen iso merkitys meille, koska tässä on raatina asiakkaat. Mitataan asiakastyytyväisyyttä ja meidän tekemisen laatua”, Eranka sanoo.

Republic of Communications on erikoistunut viime aikoina tulokkaisiin: se on ollut mukana Huawein markkinavaltauksessa, Onnibusin markkinoille rynnistyksessä ja Burger Kingin lanseerauksessa.

Hän arvioi mittareiden ja tarkkojen tulosten todistamisen yleistyvän entisestään. Republic of Communications sai tutkimuksessa kehuja asiakkaan ymmärtämisestä ja kyvystä jalostaa tietoa.

Erangan mukaan vaikeasti mitattavalle ja abstraktille taivaanrannan maalailulle ei ole tilausta tulevaisuudessa.

”Viestinnän pitää olla kaupallisten tavoitteiden draiveri, kuten muidenkin markkinointiviestinnän osa-alueiden.”

Tutkimuksessa toimistojen toimintaa arvioitiin asiakkaan kokeman palvelun ja toteutuneiden projektien/tulosten perusteella. Haastatteluja hyväksyttiin lopulliseen aineistoon 725. Valtaosa haastatteluista tehtiin internetkyselynä toimistojen itse toimittamiin asiakasrekistereihin. Aineistoa täydennettiin puhelinhaastatteluin.

Suomessa tutkimuksen tiedonkeruusta ja tulosten analysoinnista vastaa tutkimustoimisto Norstat Finland, konseptin markkinoinnista ja jalkautuksesta Alma Media sekä Mainostajien Liitto sekä markkinoinnin valintakonsultti Breezeway.

Markkinointi & Mainonta on osa Alma Mediaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö