Yrityskaupat

M&M 12.1. 12:57

Booky.fi uskoo kirjastoihin – osti valtaosan BTJ Finlandista

Colourbox
Booky.fi osti 90 prosenttia BTJ Finlandista.

Yrityskaupan jälkeen Booky.fi ja BTJ Finland jatkavat erillisinä yhtiöinä.

Kirjastojen aineistonvälitysyritys BTJ Finland vaihtaa omistajaa, kun verkkokirjakauppa Booky.fi ostaa ruotsalaiselta BTJ Group -konsernilta noin 90 prosentin osuuden BTJ Finlandista.

”Meidän ja kirjastojen yhteinen intohimo on, että kirjastoissa on tarjolla laaja valikoima kirjoja. Kirjastojen ystävät voivat huokaista helpotuksesta: listoillamme ei ole porakoneita ja kahvakuulia”, sanoo Booky.fi:n hallituksen puheenjohtaja Antti Ypyä.

Yrityskaupan jälkeen Booky.fi ja BTJ Finland jatkavat erillisinä yhtiöinä.

”Kaikki Bookyn ja BTJ:n olemassa olevat sopimukset pysyvät sellaisinaan voimassa. Yhteisomistuksella haemme kustannustehokkuutta muun muassa ostoissa ja logistiikassa. Tavoitteenamme on pitää kirjojen hankintahinnat kirjastoille edullisina”, Ypyä lupaa.

BTJ Finlandin vähemmistöosakkaana jatkaa Suomen kirjastoseura ry.

”Uusia näkökulmia voidaan löytää esimerkiksi kirja-aineiston luettelointitietojen tuottamiseen, jolloin kirjoja saadaan paremmin suomalaisten kirjastonkäyttäjien ulottuville”, sanoo Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.