Maine

Ville Perttula 14.3. 11:39 päivitetty 14.3. 12:27

Elisa joutui vastatuuleen toimitusjohtajansa Veli-Matti Mattilan kommenttien vuoksi: "Suurin osa ymmärtää, että kyseessä oli EK:n ulostulo"

Elisan viestintäjohtajan Katiye Vuorelan mukaan Elisan toimitusjohtajan kommentit eivät ole vaikuttaneet suuremmin yhtiön maineeseen.

Monet Elisan asiakkaat ilmoittivat Twitterissä ja Facebookissa irtisanovansa Elisan liittymät viikonlopun jälkeen. Syynä olivat Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n puheenjohtajan, Elisan toimitusjohtajan Veli-Matti Mattilan kommentit palkkojen korkeasta tasosta. Mattilan mukaan suomalaisten palkat ovat vieläkin 10-15 prosenttia liian korkeat.

Sosiaalisessa mediassa närää aiheutti Mattilan kommentti yhdistettynä hänen omaan korkeaan palkkatasoonsa. Mattilan arviosta kertoi Helsingin Sanomat sunnuntaina.

Elisan viestintäjohtajan Katiye Vuorelan mukaan Elisa on saanut some-kanavia pitkin muutamia kymmeniä viestejä. Vuorela sanoo ymmärtävänsä, että ihmiset reagoivat somessa voimakkaasti. Elisa on Vuorelan mukaan saanut joitain puheluita aiheesta.

Onko Elisan liittymiä irtisanottu?

"Voi olla, mutta hirveän vaikea sanoa nyt. Yksittäisiä tapauksia voi olla. Me kunnioitamme sitä, jos tällaisen perusteella tekee sellaisen päätöksen. Ei tällä hetkellä näytä, että olisi isoja määriä irtisanottu."

"Emme ole nähneet isoja vaikutuksia."

Osasitteko varautua Elisan asiakkaiden negatiiviseen reaktioon Veli-Matti Mattilan kommenttien jälkeen?

"On se aika ymmärrettävää. Suurin osa ymmärtää, että kyseessä oli EK:n ulostulo."

"Emme ole nähneet isoja vaikutuksia [Elisaan]. Hyvin se on tässä rauhoittunut."

Elisa on saanut Vuorelan mukaan joitain kymmeniä some-viestejä, jotka koskevat Mattilan sanomisia.

"Some on tietysti helppo kanava ihmisille purkaa näitä asioita."

Onko Elisan maineelle tapahtunut vahinkoa?

"Ei ole suurempaa vahinkoa ollut."

Oliko tällainen tilanne yllättävä?

"Kyllä tällaisiin pystyy varautua, ei tämä kovin yllättävää ollut. Aina voi miettiä, miten toimia, jos tulee paljon palautetta."

EK:n viestintäjohtaja Jenni Järvelä kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö