Hallitus

M&M 25.4. 14:33

Ellun Kanojen Taru Tujunen jättää Kelan hallituksen

Saana Säilynoja

Kela on ostanut viestintää Ellun Kanoilta alle 3000 eurolla.

Ellun Kanojen osakas ja toimitusjohtaja sekä kokoomuksen entinen puoluesihteeri Taru Tujunen eroaa Kelan hallituksesta.

Kela haki julkisen kilpailutuksen kautta kumppania viime joulukuussa. Ellun Kanat osallistui kilpailutukseen, mutta ei voittanut sitä. Kelan viestintätoimistona toimii tällä hetkellä Hill & Knowlton.

Ellun Kanat on kuitenkin tehnyt Kelalle ruotsinkielisiä esitteitä, joista on laskutettu 2240 €.

Ellun Kanojen mukaan jääviystilannetta ei syntynyt. Kela tiedotti, että se voi käyttää toista kilpailutukseen osallistunutta toimistoa silloin, kun heidän varsinainen viestintätoimistonsa ei pysty toimittamaan pyydettyä toimeksiantoja.

Taru Tujunen ilmoitti tänään eroavansa Kelan hallituksesta välittömästi.

Tujunen kommentoi Kauppalehdelle, että viestintätoimiston on valinnut Kelan operatiivinen osasto.

"Koska tämä helposti luo mielikuvan jonkinlaisesta epäasiallisesta sidoksesta, jota siis absoluuttisesti ei ole päässyt syntymään, niin pidän reiluna, että sellaista mielikuvaa ei pääse tulevaisuudessa syntymään. Olen äsken ilmoittanut Kelalle, että eroan hallituspaikalta."

Kela tiedotti myöhemmin, että Kelan hallitus ei vaikuta hankintoihin. Kelan hankintapäällikkö Kirsi Kunnas-Leinonen kertoi tiedotteessa, että kyseessä oli hankintalain mukainen kilpailutus.

"Kyseessä oli normaali hankintalain mukainen kilpailutus, jossa toimittiin avoimesti ja tarjoajia tasapuolisesti kohdellen. Tarjousten valintakriteerit oli etukäteen määritelty ja niitä noudatettiin tarjoajien valinnassa. Laatuarvioinnissa huomioidut suunnittelutyöt arvioitiin anonyymeinä."

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

17.10.2017 12:53

Yösyöttö sai potkua skandaalista

Yösyöttö-elokuvan ahdinko taipui vertaansa vailla olevaksi markkinointikampanjaksi. Finnkino on ikävän julkisuuden kierteessä.