Sosiaalinen media

M&M 17.2. 14:46

Ennakoiko some vaalimenestystä? AL:n "reaaliaikainen kansan innostuksen mittari" selvittää

Ilkka Laitinen
Kuvituskuva.

Aamulehti kertoo rakentaneensa startup-yritys Underhoodin kanssa internetmainemittarin, joka asettaa kuntavaaliehdokkaat järjestykseen sosiaalisen median perusteella.

Aamulehden mukaan kuntavaalien tuloksia on ennustettu aiemmin lähinnä erilaisilla gallupeilla. Underhoodin Aamulehdelle kehittämä internetmainemittari arvioi tuloksia sen mukaan, miten ehdokas pärjää sosiaalisessa mediassa.

"Yksityishenkilönä on mahdotonta nähdä laajasti somen ilmiöitä, koska jokainen on oman kuplansa vanki, tahtoi tai ei. Tämä työkalun avulla voi nyt ensimmäistä kertaa helposti vertailla, miten suosittuja ehdokkaat verkossa datan perusteella ovat. Toivomme, että tämä lisää kiinnostusta kuntavaaleja kohtaan, kertoo Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu sanoo.

Underhoodin edustaja Sami Kuusela arvioi Aamulehden haastattelussa, että ehdokkaan pärjääminen sosiaalisessa mediassa ennakoi menestystä myös kuntavaaleissa.

"Underhood on reaaliaikainen kansan innostuksen mittari", Kuusela kuvailee Aamulehdelle.

Päätoimittaja Tuulensuon arvion mukaan mittari kykenee ennustamaan nousevia ilmiöitä, riippumatta siitä, edustavatko ne valtavirtaa.

Aamulehti ja Markkinointi & Mainonta ovat osa Alma Mediaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.