Media

M&M 12.1. 18:04

Facebook polkaisi käyntiin journalismiin keskittyvän projektin

Journalismihankkeesta huolimatta Facebook korostaa edelleen olevansa mediayhtiön sijaan teknologiayhtiö, kertoo Financial Times. Tähän mennessä valeuutisongelman ratkaisussa yhtiö on keskittynyt lähinnä teknisiin kehityskohtiin.

Sosiaalisen median jättiläinen Facebook julkisti keskiviikkona aloittavansa Facebook Journalism Projectin. Tavoitteena on yhtiön mukaan tehdä sen palvelusta parempi alusta journalismille.

Hankkeen avulla Facebook yrittää vastata siihen kohdistuneeseen kritiikkiin valeuutisten levittämisestä, kertoo Financial Times.

Facebook aloittaa  hankkeen tiimoilta työskentelyn uutismedioiden kanssa. Mukana on useita julkaisijoita, kuten saksalainen Bild, Washington Post, Fox News, El País ja Hindustan Times. Mediayhtiöiden tarkoituksena on myös kehittää uusia tapoja näyttää enemmän uutisia lukijoilleen.

Lisäksi Facebook tukee kampanjaa, jossa opastetaan käyttäjiä erottamaan huijaukset todellisista uutisjutuista.

Mukana on myös avauksia liittyen julkaisijoiden uusien liiketoimintamallien kehittämiseen, paikallisuutisten ja itsenäisen median esiin nostamiseen sekä hackathoneihin, joihin kutsutaan uutisorganisaatioihin kuuluvia kehittäjiä.

"Tiedämme, että yhteisömme arvostaa jakamista sekä ideoista ja uutisista keskustelua. Välitämme hyvin paljon siitä, että palvelussamme säilyy terve uutisekosysteemi ja että journalismi voi kukoistaa", Facebookin tuotejohtaja Fidji Simo kommentoi FT:lle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.