Sosiaalinen media

M&M 18.8. 19:09

Facebook ryhtyi toimiin härskejä "videoita" vastaan

Facebookissa on nähty viime aikoina videoita, jotka todellisuudessa eivät olekaan olleet videoita. Nyt niiden pitäisi kadota näkyvistä.

Some-palvelu Facebookin algoritmi nostaa videoita uutissyötteessä muuta sisältöä paremmin esille. Tämän ovat huomanneet myös epärehellisin aikein toimivat fb-käyttäjät. Valokuvista on tehty videoita näyttämällä samaa kuvaa koko videon ajan, ja lisäämällä taustamusiikkia tai pahimmillaan hiljainen ääniraita. Näin oma viesti on saatu leviämään paremmin kuin pelkkä kuvallinen sanoma.

Vielä härskimpää on toiminta, jossa valokuvaan on lisätty play-symbolia muistuttava kuva. Pahaa-aavistamaton someilija on klikannut kuvaa, mutta videon käynnistymisen sijasta onkin päätynyt huijaussivustolle.

Yritys on nyt kehittänyt ohjelmia, jotka tutkivat videoissa näkyvää liikettä ja skannaavat valokuvista play-nappulaa muistuttavia grafiikoita. Lähiviikkoina huijausvideoita ei pitäisi ohjelmien ansiosta enää syötteessä näkyä. Facebook ei poista niitä kokonaan, mutta rajoittaa niiden näkyvyyttä reippaalla kädellä.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonnan monitaho

22.09.2017 10:37

Tuula Kallio valittiin Mainonnan Monitahon saajaksi

Dagmarin Tuula Kallio on vuoden 2017 Mainonnan Monitaho -tunnustuksen saaja. Hän haluaa ohjata tunnustukseen kuuluvan MAT-säätiön stipendin startupille, joka edistää tekoälyn ja teknologian hyödyntämistä markkinoinnissa. 5 000 euron arvoisen stipendin saavaa yritystä etsitään vielä.