Sosiaalinen media

M&M 4.6. 18:31

Facebookiin radikaali uudistus – iOS-käyttäjät joutuvat odottamaan muita pidempään

Facebook on uudistanut albumitoimintoaan radikaalisti. Aiemmin pelkkien valokuvien lajitteluun tarkoitettuihin albumeihin voi nyt lisätä myös muunlaista sisältöä.

Kuvien lisäksi albumiin voi nyt ladata videoita, tekstipostauksia ja sijaintitietoja, kertoo Techcrunch. Kavereiden albumeita voi myös seurata, jolloin albumiin lisätystä sisällöstä saa ilmoituksia. Albumeita voi myös määritellä nostoiksi, jotka näkyvät suoraan omalla Facebook-profiilisivulla. Samaa albumia voivat nyt myös täyttää useammat henkilöt aiempaa helpommin.

Osasyynä muutokseen on kenties Google Photos -palvelun tuoma paine. Google on lisännyt omaan sovellukseensa lisäominaisuuksia. Se osaa esimerkiksi tunnistaa ketä kuvissa on, ja ehdottaa kuvien jakamista heidän kanssaan. Kuvakansiosta voi myös etsiä kuvia konenäköä hyödyntämällä. Facebook pyrkiikin muuttamaan albumitoimintoaan nyt huomattavasti monipuolisemmaksi pelkkään valokuvakansioon verrattuna.

Toiminto otetaan käyttöön Facebookin selainversiossa ja Android-versiossa saman tien, iOS-laitteiden käyttäjät joutuvat odottamaan päivitystä vielä hetken.

Lähde: Tivi