Suomi 100

Hanna Eskola 23.9. 18:11

Fiskars tempaisee - lahjoittaa 40 hehtaarin puistoalueen valtiolle sadaksi vuodeksi

Antti Mannermaa
Fiskarsin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas

Kulutustavarayhtiö Fiskars lahjoittaa arvokkaan Källvikenin luontokohteen valtiolle sadaksi vuodeksi yhden euron vuosivuokralla.

Källvikenin puistoalue käsittää luonnonkaunista metsää, luonnonhiekkarantaa, kallioita ja merta. Alueella sijaitsee myös kulttuurihistoriallisesti arvokas Dagmarin lähde, jonka vesi on poikkeuksellisen kirkasta. Maa- ja vesistöalue on kooltaan noin 40 hehtaaria.

Lahjoituksella Fiskars juhlistaa satavuotiasta Suomea.

"Yhtiö luovuttaa Källvikenistä alueen käyttöön Suomelle elokuussa 2017 seuraavaksi sadaksi vuodeksi, nimellisellä euron vuosivuokralla, sata päivää ennen Suomen 100-vuotispäivää", Fiskars kertoo.

Yhtiö kunnostaa Källvikenin alueen luontopolut, venelaiturin ja Dagmarin lähteen ympäristön.

Fiskars hakee Uudenmaan ELY-keskukselta alueen muodostamista viralliseksi luonnonsuojelualueeksi.

"Källvikenissä ihmiset voivat inspiroitua luonnosta, aivan kuten muotoilijamme ovat tehneet läpi vuosikymmenten. Luonto levittäytyy vierailijan ympärille jylhässä komeudessaan ja tarjoaa ajatuksen siitä, mistä monen muotoilijamme ikoniset esineet ovat saaneet alkunsa", sanoo Fiskarsin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Metsähallitus pitää lahjoitusta ainutlaatuisena.

"Lahja on valtakunnallisesti ainutkertainen myös Metsähallituksen historiassa; koskaan aiemmin ei yksityinen taho ole luovuttanut vastaavaa historiallisesti arvokasta aluetta Metsähallituksen hallinnoitavaksi", sanoo Metsähallituksen kenttäpäällikkö Jere Rauhala.

Fiskars on saanut alkunsa vuonna 1649 perustetusta Fiskarsin Ruukista.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö