MAINONTA

M&M 20.4. 12:35

Google suunnittelee Chromeen ominaisuutta mainosten estämiseksi

Google kehittelee omaa mainostenestäjää vastaiskuna kilpailijoiden ohjelmille.

Hakukonejätti Google suunnittelee Chrome-selaimeen ominaisuutta mainosten estämiseksi niin työpöytä- kuin mobiiliversioonkin, kertovat lähteet The Wall Street Journalille.

Lehden mukaan kyseessä olisi oletuksena päällä oleva asetus, jonka käyttäjä voi halutessaan asettaa pois päältä. Mainostenestäjän llessa päällä käyttäjä näkisi vain Coalition for Better Ads -hankkeen sallimat mainokset. Ominaisuus estäisi siten muun muassa pop up -mainokset, automaattisesti äänet päällä käynnistyvät videomainokset ja pakolliset mainokset ennen pääsyä halutulle sivulle.

Lehden tietojen mukaan ominaisuus saatetaan julkistaa lähiviikkoina. On myös mahdollista, että yhtiö vielä peruuttaa aikeensa.

Mainosten esto-ominaisuuden käyttöön ottaminen taustalla on tavoite estää Chrome-selaimen käyttäjiä käyttämästä muiden tahojen tarjoamista vastaavia palveluita, joihin Google ei voi vaikuttaa. 

Adblock-ohjelmia pidetään riskinä mainosrahasta riippuvaisille yhtiöille. Hakukonejätin suurimmat tulovirrat ovat peräisin mainoksista.

Yritykset

22.11.2017 12:43

Solita avaa konttorin Viroon

Yritys etsii tällä hetkellä Tallinnaan erityisesti datasta, pilvipalveluista, ohjelmistokehityksestä sekä tietoturvasta kiinnostuneita kokeneita asiantuntijoita.