Google

Olli Vänskä 21.9. 16:41

Google täräyttää kilpailijan WhatsAppille

Kuvakaappaus Allon esittelyvideosta

Googlen Allo-sovellus oppii käyttäjän toiminnasta ja osaa ajan kanssa tarjota esimerkiksi pikaviesteihin sopivia vastauksia.

Google ilmoitti tiistaina tuovansa uuden Allo-sovelluksen ladattavaksi muutaman päivän sisällä. Android- ja iOS-alustoilla saatavilla oleva sovellus haastaa supersuositun WhatsAppin.

Yhtiö kertoi sovelluksesta ensimmäistä kertaa toukokuussa.

Uusi pikaviestin yrittää erottua joukosta automaation avulla. Googlen kehujen mukaan ”Allo on älykäs”. Käytännössä sovellus pakkaa sisäänsä paljon Googlen kerämää tietoa, kuten lähialueen ravintoloita. Sovellukseen on integroitu myös esimerkiksi Googlen karttapalvelut ja monia muita kuten mahdollisuus varata ravintolapöytä.

Mukana on esiversio Google Assistant -botista, joka tarjoaa monenlaista apua. Käytännössä toiminnot muistuttavat paljon esimerkiksi Facebookin ja Microsoftin aiemmin esittelemiä botteja. Google-botilta voi kysellä esimerkiksi urheilutuloksia.

Allo oppii käyttäjän toiminnasta ja osaa ajan kanssa tarjota esimerkiksi pikaviesteihin sopivia vastauksia automaattisesti. Joitakin varsinkin vakioehdotukset saattavat ärsyttää, jotkut taas arvostanevat helppoutta.

Mielenkiintoisena ominaisuutena Allolla lähetettyihin viesteihin voi vastata myös ilman sovelluksen lataamista joko tekstiviestinä tai Androidilla niin kutsuttuna "esikatseluviestinä" (app preview message).

Tivin kokeilun perusteella Allo ei ole vielä ladattavissa Suomessa, mutta esirekisteröityminen on jo mahdollista. Sovellus löytyy Google Play -kaupasta.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

26.09.2016 16:30

MTV valitsi Koskiselle seuraajat

MTV:n talous- ja strategiajohtajan pestistä lähteneen Jani Koskisen tehtävät on järjestely uudella tavalla. Nyt tontti on jaettu kahdelle johtajalle.