Google

M&M 22.1.2016 14:08 päivitetty 3.3.2016 15:38

Googlen seula kiristyy - poisti viime vuonna yli 780 miljoonaa sääntöjen vastaista mainosta

Kuvakaappaus Youtube-videosta.

Google poisti viime vuonna lähes puolet enemmän sen mainostussääntöjä rikkovia mainoksia kuin vuonna 2014.

Googlen haaviin tarttui viime vuonna jälleen edellisvuotta enemmän yhtiön mainostussääntöjä rikkovia mainoksia. Vuonna 2015 Google poisti yli 780 miljoonaa mainosta, jotka esimerkiksi huijasivat käyttäjää klikkaamaan, johdattelivat luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja tai eivät muuten noudattaneet Googlen säädöksiä.

Vuonna 2014 vastaava luku oli 524 miljoonaa, joten kasvua tuli kunnoitettavat 49 prosenttia.

Google kertoo blogissaan, että yksi merkittävimmistä käyttäjiltä negatiivista palautetta tuoneista huijausmainosryhmistä olivat viime vuonna erilaiset laihdutushuijaukset, joissa esimerkiksi ravinnelisän luvattiin yltävän käytännössä mahdottomiin tuloksiin ilman ruokavalion tai liikuntatottumusten muutosta. Tällaisiin liittyviä sivustoja Google sai blokattua lähes 30 000.

Hylättyjen mainosten joukossa oli lisäksi muun muassa 12 miljoonaa sellaisten lääkevalmisteiden mainosta, joilla ei ollut lääkeviranomaisten myöntämää lupaa, tai tuotteen vaikutuksista muuten luvattiin liikoja. Klikkaushuijauksia, siis esimerkiksi tietokoneen omaksi varoitukseksi naamioituneita "mainoksia", poistettiin yli 17 miljoonaa.

Oli poistettujen joukossa sellaisiakin mainoksia, jotka sinänsä mainostivat oikeaa ja toimivaa tuotetta tai palvelua, mutta esimerkiksi peittivät selainnäkymää.

Googlen mukaan se panostaa entistä enemmän sääntöjä rikkovien "huonojen" mainosten kitkemiseen, ja aiheen parissa työskentelee Googlella kansainvälisesti yli 1 000 ihmisen joukko. Tänä vuonna fokus on laihdutushuijausten lisäksi erityisesti haittaohjelmien ja haitallisten bottien torjumisessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.