Matkailu

M&M 17.2. 16:38

Helsingissä ennätysmäärä yöpymisiä viime vuonna

Handout
Kauppakeskus Forum

Helsingissä laskettiin 3 576 800 rekisteröityä yöpymistä vuonna 2016. Vilkkaimmat matkailukuukaudet olivat heinäkuu ja elokuu, kertoo Visit Helsinki.

Matkailijoiden rekisteröidyt yöpymiset Helsingissä lisääntyivät viime vuonna 3,3 prosenttia edellisvuodesta. Lähes 3,6 miljoonaa yöpymistä on uusi ennätys. Kasvu ulkomailta oli 4,2 prosenttia ja kotimaasta 2,3 prosenttia. Joulukuussa yöpymisten kasvu oli 2,2 prosenttia.

Viime vuoden yöpymisistä 54 prosenttia tuli ulkomailta. Suurimmat lähtömaat olivat järjestyksessä Saksa, Ruotsi, USA, Venäjä, Iso-Britannia, Japani ja Kiina. Eniten määrällistä kasvua saatiin USA:sta, noin 17 000 yöpymisvuorokautta enemmän kuin vuonna 2015. Seuraavaksi eniten kasvua tuli Japanista, Kiinasta, Espanjasta ja Ruotsista. Yöpymiset Venäjältä vähenivät edelleen 8 prosenttia, vaikka käänne kasvuun alkoi syyskuussa. Venäjä putosi lähtömaiden listalla toiselta sijalta neljänneksi.

Japani on edelleen vahva ja kasvava markkina-alue Helsingille. 62 prosenttia kaikista japanilaisten yöpymisistä Suomessa on Helsingissä. Kasvua tuli 5 prosenttia, kun useimmissa muissa Euroopan matkailukaupungeissa suunta on ollut laskeva jo usean vuoden ajan.

Kiinalaisten yöpymisistä vain 39 prosenttia jää Helsinkiin, mutta koko pääkaupunkiseudun osuus on jo 68 prosenttia, sillä Vantaan lentokenttähotelleissa yöpyy paljon kiinalaisia StopOver-matkailijoita.

Työhön liittyvä matkailu kasvoi viime vuonna enemmän kuin vapaa-ajan matkailu, jonka osuus kaikista yöpymisistä oli 51 prosenttia.

Hotellihuoneiden määrä Helsingissä lisääntyi vuoden mittaan 750 huoneella ja keskimääräinen käyttöaste oli 72 prosenttia.

"Hotellikapasiteetin kasvun myötä odotamme yöpymisten lisääntyvän tänä vuonna noin viisi prosenttia. Venäläisten yöpymisten ennustetaan jäävän viime vuoden tasolle, mutta laskua ei pitäisi enää tulla, Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker arvioi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö