Opiskelu

M&M 19.4. 09:27

Hesburgerin ja Fidan yhteishanke tarjoaa koulun slummilapsille: "Loistava todistus työn tuloksellisuudesta"

Hesburger
Ylpeät stipendin saajat ja Fidan Bangladeshin hankkeen henkilökuntaa kuvattuna.

Oppilasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti Hesburgerin Bangladesh-kouluprojektissa. Vuonna 2005 Hesburger aloitti yhteistyön Fida Internationalin slummiyhteisön kehityshankkeen kanssa rakennuttamalla koulun Dhakan slummiin.

Vuonna 2011 koulun aloitti 160  oppilasta. Tänä vuonna koulussa on jo 430 oppilasta. Seitsemän oppilasta on saanut Bangladeshin valtion myöntämän stipendin, joiden avulla heidän on mahdollista opiskella valtion tukemana aina kahdeksanteen luokkaan asti. Hesburger-koulussa voi opiskella kuudenteen luokkaan asti.

"Koulun korkeasta tasosta kertoo se, että jopa seitsemän oppilasta sai stipendin. Yleensä Bangladeshin yksityiskoulujen keskiarvo valtion stipendeissä on kahdesta kolmeen. Tämä on loistava todistus työn tuloksellisuudesta slummilasten kanssa, Fidan Etelä-Aasian aluepäällikkö Jukka Tasanen kertoo.

Koulussa lapsille tarjotaan Bangladeshin virallisen opetussuunnitelman lisäksi myös erilaisia luovia harrastuksia. Koulun puolesta tarjotaan myös koulukirjat, aamupala sekä päivittäinen lounas. Terveydenhoitaja on koululla joka päivä ja lapsille järjestetään lääkärintarkastus kerran vuodessa.

"On hienoa nähdä, kuinka Bangladesh kehittyy koko ajan. Oppilaat ymmärtävät, että opiskelu kannattaa ja olen iloinen siitä, että voimme kouluhankkeen kautta antaa lapsille mahdollisuuden tulevaisuuden unelma-ammattiin", Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela kertoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö