Design

M&M 24.2.2016 14:28 päivitetty 3.3.2016 15:39

Iittala aloitti yhteistyön huippusuunnittelijan kanssa

Iittala

Issey Miyake suunnitteli kokoelman Iittalalle, joka tähtää yhteistyön avulla kansainväliseen laajentumiseen.

Iittala lanseerasi tämän kuun alussa Issey Miyaken Iittalalle tekemän tuotekokoelman. Kokoelmassa on 30 tuotetta, joihin Miyake on käyttänyt lasia, keramiikkaa ja tekstiiliä.

Japanilaistaustainen Miyake on kansainvälisesti erityisesti vaatteista tunnettu suunnittelija.

Yhteistyö on Iittalalle historiallinen päänavaus, jonka tarkoituksena on molempien osapuolten hyödyttämisen lisäksi tasoittaa Iittalan tietä kansainvälisille markkinoille. Etenkin Aasian jättimarkkinat kiinnostavat suomalaisdesignin valmistajaa.

Iittala lanseerasi Iittala X Issey Miyake –sisustustuotteiden kokoelman lippulaivamyymälässään Helsingin Pohjois-Esplanadilla.

Espa ja sen myymälät kuuluvat turistien vakioreitteihin. Suomessa aasialaismatkailijoiden määrä kasvaa ja aasialaiset ovat jossain määrin korvanneet venäläisturistien poisjääntiä. Issey Miyaken suunnittelemat tuotteet voivat toimia vetonauloina, jotka tutustuttavat myös suomalaiseen minimalismiin ja funktionalisuuteen.

Iittalan ja Miyake Design Studion suunnittelutiimit suunnittelisvat kokoelman tiiviissä yhteistyössä, keskustellen ja kokeillen. Suunnittelu- ja kehitysprosessi kesti neljä vuotta.