Kampanjat

M&M 18.7. 09:47

Irlannin mahtiryijy paljastaa Game of Thronesin juonenkäänteet

Kuvakaappaus
Irlannin matkailusivusto esittelee kangasteoksen verkkosivuillaan.

Irlannin matkailumarkkinointiyksikkö on tehnyt vuosien ajan yhteistyötä HBO:n kanssa. Uuden kauden kunniaksi kudottiin Game of Thrones -ryijy.

HBO:n tuottaman fantasiasarja Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi maanantaina ympäri maailmaa.

Sarjalla on miljoonia fanaattisia katsojia, mikä synnyttää monia kaupallisia mahdollisuuksia eri toimijoille.

Yksi näistä on turismiyksikkö Irlannissa, jossa sarjaa on kuvattu keskeisiin kohtauksiin. Tourism Ireland on aiemminkin kampanjoinut Game of Thronesiin liittyen. Uuden kauden kunniaksi matkailumarkkinointiyhtiö on kutonut seinäkankaan eli ryijyn, josta ilmenee sarjan tapahtumapaikan, kuvitteellisen Westerosin tapahtumat ensimmäisten kuuden kauden ajalta. Teos juhlistaa Game of Thrones -sarjan yhteyttä Pohjois-Irlantiin.

Paljastushetkellään maanantaina kangas oli 66 metriä pitkä. Seitsemännen kauden edetessä ryijyyn kudotaan uusia kohtauksia joka viikko. Kauden päättyessä tekeleen on määrä olla 77 metriä pitkä.

Irlannin turismiyksikkö on tehnyt neljän vuoden ajan yhteistyötä HBO:n kanssa liittyen Game of Thronesiin. Mukana on ollut muun muassa esittelykiertueita kuvauspaikoille sekä viime vuoden Doors of Thrones -projekti, joka myös pokkasi leijonia Cannesista.

Ryijykampanjan on suunnitellut markkinointitoimisto Publicis Lontoo. Fyysisen seinäkankaan lisäksi kampanjaan kuuluu digisisältöä, jonka avulla teosta voi jakaa myös sosiaalisessa mediassa Irlannin matkailusivuston kautta.

Aiheesta kertovat muun muassa BBC ja AdWeek.