Suuri journalistipalkinto

Anna-Kaisa Urpelainen 15.3.2016 20:15 päivitetty 16.3.2016 08:40

Jessikka Aron Venäjän trollit Suomessa -juttusarja on Vuoden juttu

Suuri journalistipalkinto
Jessikka Aro palkittiin Vuoden jutusta Suuri journalistipalkinto -gaalassa.

Suuri Journalistipalkinto -gaalassa Vuoden jutuksi valittiin Yle Kioskissa julkaistu juttusarja.

Vuoden juttu -palkinnon sai Jessikka Aron Venäjän trollit Suomessa -juttusarja.

Palkinto jaettiin tiistaina pidetyssä Suuri Journalistipalkinto -gaalassa.

Aron Yle Kioskille tekemässä juttusarjassa käsiteltiin Venäjän verkkopropagandaa sekä yrityksiä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Suomessa. Jutuista tehtiin myös englannin- ja venäjänkieliset versiot.

Juttusarjan myötä Arosta kiinnostuttiin kansainvälisessä mediassa.

Aro kertoo voiton herättävän hänessä valtavia onnentunteita ja syvää kiitollisuutta trollitutkimuksen tekemiseen osallistuneita kohtaan.

"Tämä oli joukkoistettu tutkimus, jossa kysyin suomalaisten kokemuksia ja havaintoja, ja he lähettivät niitä tosi paljon. Näen, että tämä palkinto tulee kaikille trollitutkimukseen omilla havainnoillaan osallistuneille ihmisille", Aro sanoi M&M:lle ennen voittoaan.

Aro joutui juttusarjan myötä myös häirinnän, propagandakampanjan ja hiljentämisyritysten kohteeksi.

Aro kertoo olevansa tyytyväisin juttusarjassaan siihen, että se tuotti täysin uutta ja aiemmin tutkimatonta tietoa uudenlaisesta ilmiöstä, joka koskettaa suomalaisten lisäksi myös kansainvälisesti internetin käyttäjiä.

"Se paljasti uutta tietoa Venäjän informaatiosodankäynnin tekniikasta sekä siitä, miten sillä on pystytty vaikuttamaan suomalaiseen keskusteluilmapiiriin ja sananvapauteen."

Aro kertoo, että voittorahat hän voisi sijoittaa omaan journalistiseen työhönsä sillä tavalla, että voi jatkaa trollaajien ja Venäjän toiminnan tutkimusta laajemmin ja kansainvälisemmin.

Ehdolla Vuoden jutun saajiksi olivat myös Talouselämän Mirva Heiskanen, Pekka Lähteenmäki, Ismo Virta ja työryhmä juttusarjallaan Kuoleeko media? Työryhmässä mukana olivat Reijo Ruokanen, Anne Vanhanen, Erkka Felt, Marjut Nousiainen, Ilkka Jauhiainen sekä Ninni Myllyoja.

Toinen ehdokas palkinnon saajaksi oli Tuomo Pietiläinen Helsingin Sanomista, juttuparilla Vuorineuvokset muuttivat Portugaliin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

17.10.2017 12:53

Yösyöttö sai potkua skandaalista

Yösyöttö-elokuvan ahdinko taipui vertaansa vailla olevaksi markkinointikampanjaksi. Finnkino on ikävän julkisuuden kierteessä.