Nimitykset

M&M 10.1. 12:36

Johanna Korhonen Maahengen ruoriin

Juho Kuva

Journalisti ja tietokirjailija on nimitetty kirjankustantamo Maahengen kustantajaksi ja toimitusjohtajaksi.

Journalisti ja tietokirjailija Johanna Korhonen on nimitetty kirjankustantamo Maahengen taiteelliseksi johtajaksi eli kustantajaksi.

Yhtiö on Korhoselle entuudestaan tuttu, sillä hän on ollut Maahengen hallituksen jäsen vuodesta 2010.

"Maahenki on hieno pieni yhtiö, jota mikään ei estä kasvamasta suuremmaksi. Oikea kirja oikealle ihmiselle on kaiken perusta. Tämä kohtaaminen voi tapahtua missä tahansa, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Minusta on hienoa, että kirjojemme englanninkielisiä versioita myydään jopa Lontoon luonnonhistoriallisen museon kirjakaupassa", Korhonen iloitsee tiedotteessa.

Kustantamon nykyinen taiteellinen johtaja Liisa Heikkilä-Palo siirtyy vaiheittain eläkkeelle. Organisaatiouudistuksen yhteydessä Korhosesta tulee myös Maahengen toimitusjohtaja. Nykyinen toimitusjohtaja Ulla Sarviala keskittyy toiveidensa mukaan enemmän markkinoinnin tehtäviin.

Maahenki on 1999 perustettu luontoon, taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut kustantamo. Kustantamon perustaja ja pääomistaja on Maaseudun Sivistysliitto. Kustantamo hankki viime vuonna omistukseensa valokuvataiteen kirjajulkaisusarja Mustan taiteen Aalto-yliopistolta.

Tietokirjojen myynti on laskenut Suomessa viime vuosina, mutta Korhonen on optimistinen.

"Uskon kuitenkin, että heiluri kääntyy vielä toiseenkin suuntaan. Kirjoilta haetaan lopulta juuri sitä, mitä nopea älylaitteen selailu ei tuota: keskittymistä, syventymistä, rauhaa ja punnittuja ajatuksia", Korhonen sanoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

26.09.2017 13:01

Ylen huonot selitykset

Väliaikaisen päätoimittajan Marit af Björkestenin tapa puolustella virheitä ei vakuuttanut. Yle Uutisten uusi pomo voi ottaa mallia koripallokentiltä.

Kauppa

26.09.2017 13:41

Franchising-ketjut aikovat kasvaa roimasti

Franchising-alan tiistaina julkaiseman kasvuselvityksen mukaan alan yritykset ennakoivat selvästi ripeämpää kasvua kuin pk-yritykset keskimäärin.