SANANVAPAUS

M&M 10.3.2016 14:21 päivitetty 10.3.2016 18:02

JSN vaatii viranomaisia suhtautumaan toimittajien uhkailuun vakavammin

Julkisen sanan neuvoston mukaan poliisin ja syyttäjän toiminta kehottaa toimittajia vaikenemaan voimakkaita mielipiteitä herättävistä aiheista.

Julkisen sanan neuvosto kehottaa tuoreessa lausumassaan poliisia ja syyttäjiä kiinnittämään vakavammin huomiota toimittajiin kohdistuvaan uhkailuun.

JSN antoi lausumansa kahden konkreettisen tapauksen perusteella. Niissä poliisi ja syyttäjä rajoittivat esitutkintaa mahdollisen rikoksen vähäisyyden perusteella.

"Poliisille on tehty rikosilmoituksia toimittajiin kohdistuneesta uhkailusta, mutta jo esitutkintaa on syyttäjän päätöksellä rajoitettu sillä perusteella, että journalistin ammatissa kovia puheita tulee sietää enemmän kuin normaalisti", lausumassa sanotaan.

Neuvoston mukaan toimittajien uhkailu on omiaan vaarantamaan sananvapautta, eikä poliisi ja syyttäjät ole suhtautuneet asiaan riittävän vakavasti.

JSN:n mukaan rajoituspäätös "suorastaan kehottaa toimittajia vaikenemaan sellaisista aihealueista, jotka herättävät voimakkaita mielipiteitä".

"Toimittajan henkilöön kohdistuvalla uhkailulla on kuitenkin myös laajempia haittavaikutuksia, jotka kohdistuvat koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Epäasiallinen palaute ja suoranainen uhkailu saattavat vähentää tai kokonaan estää tiettyjen asioiden käsittelyn mediassa", lausumassa todetaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonnan Monitaho 2017

21.08.2017 11:06

Äänestä Mainonnan Monitaho -tunnustuksen saajaa

Mainonnan Monitaho on MAT-Säätiön jakama markkinointialan tunnustuspalkinto. Se jaetaan henkilölle, joka toimii esimerkillisesti ja menestyksellisesti markkinointiviestinnän alan kehityksen eteen. Ensimmäisen kerran tunnustus jaettiin vuonna 1967. Lukijat voivat äänestää mieleistään ehdokasta M&M:n verkkosivuilla 21.8–13.9. Tunnustus jaetaan perjantaina 22.9.