SANANVAPAUS

M&M 10.3.2016 14:21 päivitetty 10.3.2016 18:02

JSN vaatii viranomaisia suhtautumaan toimittajien uhkailuun vakavammin

Julkisen sanan neuvoston mukaan poliisin ja syyttäjän toiminta kehottaa toimittajia vaikenemaan voimakkaita mielipiteitä herättävistä aiheista.

Julkisen sanan neuvosto kehottaa tuoreessa lausumassaan poliisia ja syyttäjiä kiinnittämään vakavammin huomiota toimittajiin kohdistuvaan uhkailuun.

JSN antoi lausumansa kahden konkreettisen tapauksen perusteella. Niissä poliisi ja syyttäjä rajoittivat esitutkintaa mahdollisen rikoksen vähäisyyden perusteella.

"Poliisille on tehty rikosilmoituksia toimittajiin kohdistuneesta uhkailusta, mutta jo esitutkintaa on syyttäjän päätöksellä rajoitettu sillä perusteella, että journalistin ammatissa kovia puheita tulee sietää enemmän kuin normaalisti", lausumassa sanotaan.

Neuvoston mukaan toimittajien uhkailu on omiaan vaarantamaan sananvapautta, eikä poliisi ja syyttäjät ole suhtautuneet asiaan riittävän vakavasti.

JSN:n mukaan rajoituspäätös "suorastaan kehottaa toimittajia vaikenemaan sellaisista aihealueista, jotka herättävät voimakkaita mielipiteitä".

"Toimittajan henkilöön kohdistuvalla uhkailulla on kuitenkin myös laajempia haittavaikutuksia, jotka kohdistuvat koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Epäasiallinen palaute ja suoranainen uhkailu saattavat vähentää tai kokonaan estää tiettyjen asioiden käsittelyn mediassa", lausumassa todetaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.