SANANVAPAUS

M&M 10.3.2016 14:21 päivitetty 10.3.2016 18:02

JSN vaatii viranomaisia suhtautumaan toimittajien uhkailuun vakavammin

Julkisen sanan neuvoston mukaan poliisin ja syyttäjän toiminta kehottaa toimittajia vaikenemaan voimakkaita mielipiteitä herättävistä aiheista.

Julkisen sanan neuvosto kehottaa tuoreessa lausumassaan poliisia ja syyttäjiä kiinnittämään vakavammin huomiota toimittajiin kohdistuvaan uhkailuun.

JSN antoi lausumansa kahden konkreettisen tapauksen perusteella. Niissä poliisi ja syyttäjä rajoittivat esitutkintaa mahdollisen rikoksen vähäisyyden perusteella.

"Poliisille on tehty rikosilmoituksia toimittajiin kohdistuneesta uhkailusta, mutta jo esitutkintaa on syyttäjän päätöksellä rajoitettu sillä perusteella, että journalistin ammatissa kovia puheita tulee sietää enemmän kuin normaalisti", lausumassa sanotaan.

Neuvoston mukaan toimittajien uhkailu on omiaan vaarantamaan sananvapautta, eikä poliisi ja syyttäjät ole suhtautuneet asiaan riittävän vakavasti.

JSN:n mukaan rajoituspäätös "suorastaan kehottaa toimittajia vaikenemaan sellaisista aihealueista, jotka herättävät voimakkaita mielipiteitä".

"Toimittajan henkilöön kohdistuvalla uhkailulla on kuitenkin myös laajempia haittavaikutuksia, jotka kohdistuvat koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Epäasiallinen palaute ja suoranainen uhkailu saattavat vähentää tai kokonaan estää tiettyjen asioiden käsittelyn mediassa", lausumassa todetaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.