Kampanjat

M&M 17.10.2016 19:09

Kantasolusiirrolla pelastunut Todde sai Sami Hedbergin vakavoitumaan

Koomikko Sami Hedberg ja kantasolusiirron avulla pelastunut 12-vuotias Todde Friberg.

Veripalvelun ja Dynamo&Sonin tuottama kampanjavideo kannustaa liittymään Kantasolurekisteriin.

Koomikko Sami Hedberg on mukana Veripalvelun kampanjassa, joka muistuttaa kantasolusiirtojen pelastavan henkiä.

Veripalvelun ja mainostoimisto Dynamo&Sonin yhteistyössä tuottamalla videolla Hedberg kertoo liittyneensä Kantasolurekisteriin kuultuaan faktat ja tavattuaan siirron avulla pelastuneen 12-vuotiaan Todde Fribergin.

"Jos olen ihan rehellinen, niin minulla ei ollut paljon tietoa tällaisesta asiasta. Minut yllätti se, miten tällaisella yksinkertaisella teolla voi pelastaa toisen ihmisen elämän", Hedberg kertoo kampanjan making of -videolla.

Kampanjavideo näkyy syksyllä 2016 tiedotusvälineissä, Luokkakokous 2 -elokuvan yhteydessä sekä Veripalvelun kanavissa. Veripalvelun mukaan rekisteriin tarvitaan erityisesti nuoria miehiä, joita rekisterissä on naisia vähemmän. Lisäksi mies valitaan biologisin perustein luovuttajaksi useammin kuin nainen.

Kantasolurekisterissä on yhteensä 31 000 jäsentä. Veripalvelun mukaan joka vuosi tarvitaan 4 000 jäsentä lisää, jotta siirre saataisiin kaikille tarvitsijoille. Kantasolusiirtoa tarvitsevat potilaat sairastavat useimmiten leukemiaa.

Kantasolurekisteriin voi liittyä, jos on 18–40-vuotias ja perusterve. Rekisterin jäsenenä voi olla 55-vuotiaaksi saakka.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.