Kauppa

Talouselämä 11.1. 16:29 päivitetty 3.3. 15:37

Keskon Lähikauppa-osto Kilpailuviraston jatkokäsittelyyn - "Keskittyminen vaikuttaa kilpailuasetelmaan"

Kilpailu- ja kuluttajavirasto voi hyväksyä kaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoi maanantaina, että aloittaa jatkokäsittelyn yrityskaupassa, jossa Ruokakesko hankkii määräysvallan Suomen Lähikauppa Oy:ssä.

Virasto sanoo, että yrityskaupan myötä Suomen päivittäistavarakaupan markkinat keskittyvät entisestään, kun yksi valtakunnallinen ketju poistuu kokonaan markkinoilta.

"Keskittyminen vaikuttaa sekä valtakunnallisesti ketjujen väliseen kilpailuasetelmaan että paikallisesti Suomen Lähikaupan myymälöiden asiointialueilla. Ruokakeskolle syntyy yrityskaupan myötä monopoliasema eräille Suomen Lähikaupan myymälöiden asiointialueille", KKV sanoo.

Jatkokäsittelyssä tutkitaan, estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla erityisesti siitä syystä, että sillä luodaan määräävä markkina-asema tai vahvistetaan sitä.

KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä kaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan. Jatkokäsittely voi kilpailulain mukaan kestää enintään kolme kuukautta.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Tutkimukset

27.10.2016 11:12

Vuoden toimisto -tutkimus pyörähti käyntiin

Vastaajat pääsevät arvioimaan esimerkiksi toimiston ja asiakkaan yhteistyön tuloksellisuutta ja sujuvuutta. Toimistot saavat tietoa mahdollisista kehityskohteista ja vahvuuksistaan suhteessa kilpailijoihin.