Sovellukset

M&M 30.11.2016 10:50

"Klikkijournalismi johtuu siitä, että mainonta tehdään väärin"

Ossi Ahola

Klikinsäästäjä Oy lupaa tuoda Slushissa julkistettavaan sovellukseensa "personoitua, käyttäjäystävällistä ja vapaaehtoista mainontaa".

Facebook-ilmiön pohjalta perustettu Klikinsäästäjä Oy lanseeraa mobiilisovelluksen kasvuyritystapahtuma Slushissa.

Yrityksen mukaan uutissovellus tarjoaa klikkiotsikottoman uutisvirran keskeisimmistä uutislähteistä. Palvelun otsikot toteutetaan joukkoistamisen ja pelillistämisen avulla.

Klikinsäästäjän markkinointijohtaja Deniz Kaya katsoo, että nykypäivänä mainostajille myydään mediassa "täysin sokeita silmäpareja", sillä klikkiotsikot kohdistavat klikkaukset vääriin kohteisiin.

"Klikkijournalismi johtuu siitä, että mainonta tehdään väärin. Mainontaa kyllä tarvitaan maksuttoman journalismin tuottamiseksi, mutta tällä hetkellä se toteutetaan hyvin lyhytnäköisellä tavalla", Kaya sanoo tiedotteessa.

Klikinsäästäjän sovellukseen luvataan tuoda "personoitua, käyttäjäystävällistä ja vapaaehtoista mainontaa".

Yrityksen toimitusjohtajan Lauri Skönin mukaan Klikinsäästäjä on kerännyt kiinnostusta myös ulkomaisilta sijoittajilta.

"Klikkiotsikot ovat globaali ongelma, ja Suomessa keskustelu klikkijournalismista on saatu nostettua hyvin framille", Skön kertoo.

Klikinsäästäjä Oy on perustettu helmikuussa 2016. Alkuperäinen Facebook-sivusto avautui kesäkuussa 2015. Tällä hetkellä sivulla on yli 170 000 tykkääjää. Mediatalo Aller Media myös palkitsi Klikinsäästäjän Vuoden someilmiönä Some Awards 2016 -tapahtumassa helmikuussa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.