Asuminen

M&M 19.6. 11:12

Kohukampanjastaan tunnettu Igglo palaa markkinoille: "Ihmiset eivät ole tyytyväisiä koteihinsa"

Kuvakaappaus YouTube-videolta
Igglo Rent on vuoka-asuntoa etsiville ja vuokranantajille tarkoitettu mobiilisovellus.

Kiintesitönvälitysalalla kymmenen vuotta sitten kohun aiheuttanut Igglo kertoo palavansa markkinoille.

Vuonna 2006 kiinteistönvälittäjä  Igglo ilmestyi markkinoille kohukampanjalla, jossa yritys julkisti suomalaiskodeista otettuja kuvia. Osa ihmisistä närkästyi siitä, että kuva heidän kodistaan oli päätynyt mukaan kiinteistövälityspalveluun.

Nyt yritys kertoo palavansa markkinoille. Igglo on rakentanut uuden palvelun Igglo Rentin. Suomessa ensimmäisenä avattu palvelu aikoo maailmanlaajuiseksi vuoden 2018 loppuun mennessä.

Igglo Rentin taustalla on maailmanlaajuinen voimistuva kaupungistuminen. Unicef arvioi, että vuoteen 2050 mennessä 70 prosenttia maailman kymmenestä miljardista ihmisestä elää kaupungeissa. Nyt joka päivä 200 000 ihmistä muuttaa kaupunkiin.

"Vuokramarkkina kasvaa voimakkaasti kaikkialla maailmassa. Silti markkinoilta puuttuu vuokralaiset ja vuokranantajat modernilla tavalla yhdistävä palvelu", kertoo Igglon perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio.

Igglo Rentin kehittämiseen vaikutti Nurmion mukaan yrityksen teettämä tutkimus, joka paljastaa merkittävän osan vuokra-asunnossa asuvista ihmisistä kaavailevan pikaista muuttoa.

"Teetimme IRO Researchilla tutkimuksen, jonka mukaan peräti 49 prosenttia vuokralla asujista aikoo muuttaa lähiaikoina. Se kertoo siitä, että vuokralaiset ovat ottaneet vastaan asunnon, joka ei ollut heille lähtökohtaisestikaan sopiva. Kysymys on isosta asiasta, ihmiset eivät ole tyytyväisiä koteihinsa. Elämä ei ole mallillaan", Nurmio toteaa Igglon julkaisemassa tiedotteessa.

Mobiilisovellus kääntää vuokranantajan ja asukkaan asetelman ympäri

Igglo Rent on mobiilisovellus, jossa vuokralainen ei selaile asuntoja, vaan vuokranantaja etsii itselleen sopivinta vuokralaista. Perinteinen toimintamalli on siis käännetty ympäri.

Prosessin ansiosta vuokranantaja pystyy Igglon toimitusjohtaja Matti Kannisen mukaan selvittämään, ketkä hänen asuntoonsa osuvista ihmisistä etsivät asuntoa kyseiseltä alueelta.

"Hänen ei tarvitse hukkua soittoihin tai järjestää asunnonnäyttökarnevaalia. Prosessi on vaivattomampi, osumatarkkuus paranee, vuokra-ajat pitenevät ja kaikki ovat tyytyväisempiä", Matti Kanninen sanoo.

Igglo Rent on käyttäjille lähtökohtaisesti ilmainen. Liiketoimintamalli perustuu peliteollisuudesta tuttuun lisäpalveluiden ostoon. Palvelun suunnittelun lähtökohta on ollut skaalautuvuus. Uudelle markkinalle meno tarvitsee Igglon mukaan käytännössä vain kieliversion ja markkinointia.

"Vuokramarkkinoilla on paljon paikallisia palveluita, jotka toimivat perinteiseen tapaan. Mutta yhtään maailmanlaajuista palvelua ei ole. Meillä on suuri mahdollisuus synnyttää globaali digitaalinen palvelu, joka tulee Suomesta. Meillä on iso visio. Vuonna 2025 puolet maailman vuokralaisista etsii uutta kotiaan Igglossa", Nurmio sanoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö