Verkkokauppa

M&M 17.2. 16:11 päivitetty 3.3. 15:39

Komissio helpotti verkkokaupoista valittamista

EU:n uuden verkkopalvelun kautta kuluttaja voi hakea verkkokaupan riita-asialle tuomioistuimen ulkopuolista ratkaisua.

Euroopan komissio on avannut verkkopalvelun, joka toimii riidanratkaisufoorumina kuluttajille ja yrityksille.

Online Dispute Resolution -foorumin (ODR) kautta esimerkiksi suomalainen kuluttaja voi tehdä valituksen toisessa EU-maassa sijaitsevalle vaihtoehtoiselle riidanratkaisuelimelle. Suomessa ODR-järjestelmään kuuluvia riidanratkaisuelimiä ovat kuluttajariitalautakunta, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE sekä liikennevahinkolautakunta.

ODR-foorumin kautta kuluttaja voi saattaa käsittelyyn riita-asian, joka koskee verkossa tehtyä kulutustavaran tai -palvelun hankintaa. Jos vaihtoehtoisia elimiä on useampia, saavat kuluttaja ja tavaran tai palvelun tarjoaja itse valita ratkaisun tekevän elimen.

Eri maiden riidanratkaisuelinten menettelysäännöt voivat poiketa suomalaisten riidanratkaisuelinten menettelysäännöistä: osa riidanratkaisuelimistä perii käsittelymaksuja, joillakin on riidan kohteena olevaa taloudellista etua koskevia raja-arvoja ja osa antaa sitovia, täytäntöönpanokelpoisia ratkaisuja.

ODR toimii kaikilla EU:n virallisilla kielillä. Ratkaisut riitoihin voidaan antaa kuluttajan pyynnöstä hänen omalla äidinkielellään.

Kaikkien palvelujaan ja tuotteitaan verkossa kuluttajille tarjoavien EU-alueella toimivien yritysten tulee vastedes linkittää ODR-forumin osoite sivuilleen.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Suhdannekatsaus

23.10.2016 09:15

Mediatoimistot potkivat rajojaan

Mediatoimistot ovat asiakkaidensa markkinointianalyytikkoja ja -konsultteja, mutta haluavat vielä läheisemmän suhteen.

Brändien arvostus 2016

23.10.2016 14:11

Aku Ankan viehätysvoima ei laske

Sympaattiselle Nalle Puhille omistettu lehti putosi kolmen kärjestä Brändien arvostus -tutkimuksessa.

Brändien arvostus 2016

22.10.2016 13:13

Finlaysonin arvostus pysyy

Viimeiset kaksi vuotta säilynyt järjestys keikkui hieman, kun Luhta Home paransi sijoitustaan Brändien arvostus -tutkimuksessa.