Toimistot

M&M 12.1. 12:19

Kuudennesta putoaa Kerros

Arttu Laitala
Kuudennen toimitusjohtaja Jari Danielsson

Designtoimisto avasi uuden toimiston Tukholmaan ja lyhensi nimensä.

Brändisuunnitteluun keskittyvä Kuudes Kerros on avannut uuden toimiston Tukholmassa. Laajennuksen lisäksi Kuudes pudottaa markkinointinimestään pois Kerroksen.

Kuudes Stockholm keskittyy Kuudennen vuodesta 2004 lähtien kehittämään kuluttajaymmärryksen, strategisen suunnittelun ja designin yhdistävään konseptiin. Uusi toimisto lanseerataan tiedostavaa kuluttamista Ruotsissa selvittäneellä tutkimuksella.

Tukholman yksikön toimitusjohtajana aloittanut Annika Mesimäki on työskennellyt aikaisemmin kansainvälisissä bränditaloissa kuten Unilever, Fiskars, Arla ja L'Oréal. Kuudennen strategiajohtajana on aloittanut Sofia Uitto, joka johti aikaisemmin SEK Designia. Uusien nimien lisäksi toimistot jakavat asiantuntijoita.

Kuudennen toimitusjohtajan Jari Danielssonin mukaan toimistolle on luontevaa laajentua Suomen ulkopuolelle juuri nyt.

"Kuluneen kolmen vuoden aikana olemme kasvaneet yli 80 prosenttia, tehneet useita kansainvälisiä brändinrakennus- ja konseptointiprojekteja sekä voittaneet palkintoja niin kansainvälisistä kuin kotimaisista designkilpailuista", Danielsson listaa.

Kuudennen liikevaihto vuonna 2015 oli 2,4 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 292 000 euroa. Toimiston asiakkaita ovat muun muassa Alko ja Helsingin kaupunki.