Stockmann

M&M 18.2.2016 10:31 päivitetty 3.3.2016 15:39

Lindexillä kaikkien aikojen paras viimeinen neljännes - Stockmannin tulos kääntyi plussalle loppuvuonna

Kenneth Luoto / Stockmann

Stockmannin liiketulos oli 4,3 miljoonaa voitollinen loppuvuonna. "Pääsemme aloittamaan vuoden 2016 paremmasta lähtötilanteesta kuin vuosi sitten", kertoo Stockmannin toimitusjohtaja Per Thelin.

Kauppajätti Stockmannin raportoitu liiketulos nousi 4,3 miljoonaan euroon loka-joulukuussa, yhtiö kertoi tuloskatsauksessaan torstaina.

Vuotta aiemmin tähän aikaan tulos oli rajusti tappiolla, 28,1 miljoonaa euroa.

Konsernin liikevaihto oli 420,0 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 476,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto jatkuvilla tuote- ja liiketoiminta-alueilla kasvoi 1,1 prosenttia.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä Stockmann kirjasi jatkuvien toimintojen osalta 14,2 miljoonan euron kertaluonteiset kulut, jotka vaikuttivat liiketulokseen, ja 21,8 miljoonan euron kertaluonteiset kulut veroihin ja rahoituskuluihin.

Liiketulos koko viime vuonna ilman kertaluonteisia eriä oli tappiolla 28,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto koko vuonna oli 1 434,8 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2014 oli 1 605,5 miljoonaa euroa.

Yhtiö ei maksa tuloksesta osinkoa. Myös viime vuonna osinko jäi maksamatta.

Stockmann arvioi, että konsernin vuoden 2016 liikevaihto laskee vuodesta 2015 käynnissä olevien strategisten toimenpiteiden johdosta, joilla pyritään kannattavuuden parantamiseen. Liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä odotetaan olevan hieman positiivinen vuonna 2016.

"Normaalin kausivaihtelun johdosta ensimmäisen vuosineljänneksen liiketuloksen odotetaan olevan merkittävästi negatiivinen", yhtiö kertoo.

"Pääsemme aloittamaan vuoden 2016 paremmasta lähtötilanteesta kuin vuosi sitten, mutta meillä on vielä paljon tehtävää. Stockmann Retailin kannattavuuden parantaminen on välttämätöntä suunnanmuutoksen aikaansaamiseksi. Konsernin tavoite vuodelle 2016 on saavuttaa hieman positiivinen liiketulos", toimitusjohtaja Per Thelin sanoo tiedotteessa.

"Erityisen ilahduttavaa on se, että Lindex teki kaikkien aikojen parhaan neljännen vuosineljänneksen myyntinsä menestyksekkäiden joulukampanjoiden ansiosta. Lindexin liikevoitto parani 73 prosenttia ja oli 21,3 miljoonaa euroa viimeisellä vuosineljänneksellä."

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.