Tempaukset

M&M 18.10.2016 08:28

Luova johtaja lukee paikallisuutisia Twitterissä - HS: "Mikään ei täytä samaa tarvetta"

Colourbox

Jani Halme lukee paikallislehtien pikku-uutisia ja julkaisee siitä videoita Twitterissä. Tempauksesta kertoo Helsingin Sanomat.

Mediatoimisto ToinenPHD:n luova johtaja Jani Halme on alkanut julkaista Twitter-tilillään Kotimaan katsaus -nimistä videosarjaa, kertoo Helsingin Sanomat.

Halme lukee videoissaan ääneen uutisia paikallislehdistä ympäri Suomea. Hankettaan varten hän tilasi itselleen kaikki Suomen paikallislehdet. Ilmaisjakelulehdet mukaan lukien Halme vastaanotti yhteensä 163 lehteä.

Halme arvioi HS:ssa, että paikallisuudesta ja pienistä uutisista voi löytyä avaimet suomalaisten uutismedioiden selviytymiseen. Hän korostaa, ettei katsauksen tarkoituksena ole mitenkään pilkata paikallislehtiä tai niiden uutisia.

"Uskon, että viimeisenä valot sammuvat paikallislehdistä. Mikään muu ei täytä samaa tarvetta kuin ne", Halme kertoo HS:ssa.

Halme on aloittanut oman työuransa juuri paikallislehdestä, Parikkalan Sanomista. Sen jälkeen hän on työskennellyt media-alalla ja jopa Julkisen sanan neuvostossa.

Idea paikallislehtikatsaukseen syntyi pari viikkoa sitten, missäpä muualla kuin helsinkiläisessä baarissa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.