Tapahtumat

M&M 11.1. 12:03

Lux Helsinki keräsi ennätysyleisön

Shader Oy
Cube-valoteosta pidettiin onnistuneena. Se projisoitiin Stora Enson pääkonttorin seiniin.

Valotaiteesta on tullut kaikkien juttu, sillä Lux Helsinki -valofestivaali keräsi yli puoli miljoonaa kävijää.

Tällä viikolla loppunut Lux Helsinki -valofestivaali keräsi ennätysyleisön.

Kauppatorin ja Kruununhaan alueelle painottunut taidereitti keräsi viiden päivän aikana yli puoli miljoonaa käyntiä. Visit Helsingin tapahtumatuottaja Emma Lumme sanoo, että kyseessä on summittainen arvio, mutta kävijämäärä kasvoi selvästi.

"Sellainen kymmenen prosentin nousu viime vuoteen verrattuna."

Lumme kertoo, että vuosi sitten festivaali tuplasi kävijämääränsä, joten tänä vuonna suosio ei kasvanut samaan tahtiin.

Valo-, media- ja kuvataiteilijat Suomesta, Hollannista ja Meksikosta toteuttivat Lux Helsingin kaupunkireitille yhteensä 15 teosta. Tapahtuma järjestettiin yhdeksättä kertaa.

Vuoden 2017 festivaalin tärkeimpiä tavoitteita olivat kävijäkokemuksen parantaminen sekä edellisinä vuosina saavutetun taiteellisen ja tuotannollisen tason säilyttäminen.

"Lux Helsinki poikkeaa edukseen muista kaupunkitapahtumista erityisesti laajan yleisöpohjansa vuoksi – kävijöitä on vauvasta vaariin ja taaperosta teiniin. Lux Helsinki on ennen kaikkea sosiaalinen ulkoilutapahtuma, jossa voi tutustua rakkaaseen pääkaupunkiimme valotaiteen johdattamana", Lux Helsingin festivaaliohjelman kuraattori Ilkka Paloniemi sanoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.