Media

Aleksi Ylä-Anttila 17.2. 11:10

Madventures-kaksikko palkittiin vuoden puhujina: "Suomalaisia voi kusettaa kahdesti"

Emil Bobyrev
Tuomas Milonoff (vas.) ja Riku Rantala puhuvat muun muassa yrittäjyydestä ja luovuudesta.

Madventuresin ja Docventuresin luojat Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff on palkittu Speakersforumin Vuoden puhuja 2016 -palkinnolla. Rantala ja Milonoff pokkasivat palkinnon torstaina.

Monien maailmankuvaa avartanut seikkailukaksikko tunnetaan omaperäisinä, intohimoisina ja pelkäämättöminä tarinankertojina. Vuosien saatossa kaksikolle on tarttunut monenlaisia kiehtovia tarinoita ja kokemuksia eri puolilta maailmaa jaettavaksi. Alku ei kuitenkaan ollut helppo.

"Tämä palkinto kertoo myös siitä, että jännittämisestä ja pessimismistä pääsee yli harjoittelun myötä. Tunna Milonoff jännitti ensimmäisiä keikkoja niin järjettömästi, että harkitsi vakavasti turvautumista taskumattiin. Siitäkin päästiin yli tekemällä uudestaan, uudestaan ja aina vain uudestaan. Itse olin taas niin pessimistinen ja kyyninen, että mietin, mitä järkeä minun on mennä kenellekään mitään puhumaan. Mutta siitäkin pääsee yli olemalla oikeasti läsnä ja kohtaamalla ihmiset yleisössä", Riku Rantala sanoo.

Rantalan mukaan valinta vuoden puhujiksi tuli jossain määrin yllätyksenä. Hän osaa kuitenkin analysoida, millä keinoilla hän ja Milonoff ovat usein onnistuneet voittamaan yleisön puolelleen.

"Meillä on intohimo tutkia maailmaa ja kertoa siitä tarinoita. Jos menetämme tämän intohimon, voimme saman tien lopettaa nämä hommat. Suomalaisia voi kusettaa kaksi kertaa. Se on sama kerta. Ensimmäinen ja viimeinen. Siihen emme ole vielä joutuneet menemään", Rantala korostaa.

Intohimon lisäksi Rantala nostaa esille myös dialogin merkityksen yleisön kanssa sekä kuuntelemisen.

"Hyväksi puhujaksi tullaan kuuntelemalla. Tässä työssä meillä on ollut oivallinen mahdollisuus kuunnella erittäin mielenkiintoisia ja hyviä puhujia sekä erinomaisia asiantuntijoita. Se on auttanut meitä varmasti."

Pelkkä asiantuntijuus ja tietotaito eivät kuitenkaan Rantalan mielestä nyky-yhteiskunnassa yksinään riitä. Puhumisen ja esiintymisen merkitys korostuu myös nykyisessä mediaympäristössä.

"Meillä on usein ajateltu, että asiantuntemuksen pitää riittää. Valitettavasti se ei enää riitä. Kirjailijan, tiedemiehen, poliitikon ja tutkijan on pystyttävä myös puhumaan. Ja sitä pystyy opettelemaan", Rantala sanoo.

Rantala ja Milonoff puhuvat myös yrittäjyydestä ja luovuudesta. Kaksikko kertoo, että heidän menestysresepti on rakennettu verellä, sisulla ja intuitiolla. Niiden avulla he ovat toteuttaneet unelmiansa ja antavat luennoillaan uusia näkökulmia siihen, mihin maailma on menossa ja miten unelmia toteutetaan.

Ehdolla Vuoden puhujaksi olivat myös toimittaja, elämäntaitovalmentaja Anna Perho, yli-innovaatioaktivisti, tutkimuspäällikkö MIND Anssi Tuulenmäki, Innovaatiojohtaja Tieto Oyj, tietotekniikan huippuasiantuntija Taneli Tikka.

Vuoden puhuja valitaan Speakersforumin asiakkaiden antamien palautteiden, yleisöäänestyksen, valtakunnallisen kiinnostuksen ja kysynnän, sekä yhteistyön sujuvuuden perusteella.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.