PALKINNOT

M&M 19.5. 11:54

Mainostajien rahaston palkinto verkkorikollisuutta tutkivalle Mikko Kotilalle

Mikko Kotila

Rahaston mukaan Mikko Kotilan toiminta on ollut alalle hyödyksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Mainostajien rahaston tämänvuotinen, 2500 euron suuruinen palkinto on annettu Mikko Kotilalle.

Kotila on tehnyt noin kymmenvuotisen uran verkkorikollisuustutkimuksen parissa ja tutkinut erityisesti mainospetoksia. Rahaston mukaan Kotilan tutkimus on ollut suureksi hyödyksi pyrittäessä kohti läpinäkyvämpää ja eettisesti paremmin toimivaa verkkomarkkinointia.

"Mikko on tehnyt uraauurtavaa työtä valottaessaan mainospetosten ja ohjelmallisen ostamisen haasteita mainostajille sekä Suomessa että kansainvälisillä areenoilla. Erityisesti hänen työskentelynsä asiantuntevuus, eettisyys ja avoimuus ovat hyödyntäneet alaa merkittävästi", sanoo Mainostajien Liiton toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski tiedotteessa.

Kotila on myös ollut perustamassa mainospetosten tutkimiseen ja torjumiseen tarkoitettujen open-source-työkaluja kehittävää yhteisöä, Botlabia. Lisäksi hän on ollut mukana kirjoittamassa mainostajien maailmanlaajuisen etujärjestön, World Federation of Advertisersin, mainospetoksia käsittelevää raporttia.

Mainostajien rahastoa hallinnoi Liikesivistysrahasto yhteistyössä Mainostajien Liiton hallituksen kanssa. Rahaston tarkoituksena on tulevaisuuteen suunnatun markkinointiviestinnän tutkimuksen edistäminen Suomessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö