Teknologia

Sofia Virtanen 5.1.2016 19:40 päivitetty 3.3.2016 15:37

Mark Zuckerberg rakentaa tekoälyhovimestarin lapsenvahdiksi ja datavisualistiksi

Colourbox

Facebookin perustajan tavoitteena on rakentaa robottiapulainen, joka voi esimerkiksi visualisoida dataa ja pitää silmällä Mark Zuckerbergin Max-tytärtä.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg yrittää tänä vuonna rakentaa tekoälyllä varustetun robotin apulaisekseen, NyTeknik kertoo. ”Hovimestarin” on määrä auttaa häntä sekä töissä että kotona.

"Kuvitelkaa jotain sellaista kuin Jarvis Iron Manista", Zuckerberg viittaa Facebook-päivityksessään supersankarisarjakuvan ja tv-sarjan robottipalvelijaan.

Robotin muokkaaminen sopivaksi lähtee jo saatavilla olevasta keinoälytekniikasta. Zuckerberg aikoo opettaa robottihovimestarin tunnistamaan äänensä. Se voisi hoitaa kotona esimerkiksi musiikin, valaistuksen ja lämpötilan säätöä.

Robotti voisi myös ottaa vastaan vieraita Zuckerbergin perheen kotiin tunnistettuaan ovikellon soittajan kasvot. On myös tarkoitus, että hovimestari voisi pitää silmällä Zuckerbergin ja hänen vaimonsa nyt parikuisen Max-tyttären huoneen tapahtumia silloin, kun vanhemmat ovat toisessa huoneessa.

Mark Zuckerberg toivoo myös, että "tekoälyhovimestari" voi auttaa häntä työelämässä vaikkapa visualisoimalla dataa, mikä voi johtaa parempaan palvelukehitykseen ja tehdä hänestä entistä tehokkaamman johtajan.

Zuckerberg kertoo myös jo viime vuonna asettaneensa itselleen tiettyjä Facebook-työn ulkopuolisia haasteita. Näitä ovat muun muassa mandariinikiinan opiskelu, muutaman kirjan lukeminen joka kuukausi ja uuden ihmisen tapaaminen joka päivä.

Lähde: Tekniikka&Talous