Teknologia

Sofia Virtanen 5.1.2016 19:40 päivitetty 3.3.2016 15:37

Mark Zuckerberg rakentaa tekoälyhovimestarin lapsenvahdiksi ja datavisualistiksi

Colourbox

Facebookin perustajan tavoitteena on rakentaa robottiapulainen, joka voi esimerkiksi visualisoida dataa ja pitää silmällä Mark Zuckerbergin Max-tytärtä.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg yrittää tänä vuonna rakentaa tekoälyllä varustetun robotin apulaisekseen, NyTeknik kertoo. ”Hovimestarin” on määrä auttaa häntä sekä töissä että kotona.

"Kuvitelkaa jotain sellaista kuin Jarvis Iron Manista", Zuckerberg viittaa Facebook-päivityksessään supersankarisarjakuvan ja tv-sarjan robottipalvelijaan.

Robotin muokkaaminen sopivaksi lähtee jo saatavilla olevasta keinoälytekniikasta. Zuckerberg aikoo opettaa robottihovimestarin tunnistamaan äänensä. Se voisi hoitaa kotona esimerkiksi musiikin, valaistuksen ja lämpötilan säätöä.

Robotti voisi myös ottaa vastaan vieraita Zuckerbergin perheen kotiin tunnistettuaan ovikellon soittajan kasvot. On myös tarkoitus, että hovimestari voisi pitää silmällä Zuckerbergin ja hänen vaimonsa nyt parikuisen Max-tyttären huoneen tapahtumia silloin, kun vanhemmat ovat toisessa huoneessa.

Mark Zuckerberg toivoo myös, että "tekoälyhovimestari" voi auttaa häntä työelämässä vaikkapa visualisoimalla dataa, mikä voi johtaa parempaan palvelukehitykseen ja tehdä hänestä entistä tehokkaamman johtajan.

Zuckerberg kertoo myös jo viime vuonna asettaneensa itselleen tiettyjä Facebook-työn ulkopuolisia haasteita. Näitä ovat muun muassa mandariinikiinan opiskelu, muutaman kirjan lukeminen joka kuukausi ja uuden ihmisen tapaaminen joka päivä.

Lähde: Tekniikka&Talous

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Innovaatiot

27.03.2017 18:30

Voitto, Helsingin yliopisto ja SEK kehittivät uuden palvelun

Mediatoimisto Voitto ja Helsingin yliopisto ovat kehittäneet yhteistyössä uuden Unibot-palvelun. Kyseessä on Facebook-ympäristössä toimiva automaattinen, vuorovaikutteinen keskusteluohjelma, joka ohjaa nuoria käyttäjiä heitä kiinnostavien koulutusvaihtoehtojen äärelle.

Yrityskaupat

27.03.2017 12:30

Solita ostaa palvelumuotoilutoimisto Palmun

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita ostaa yrityskaupassa palvelumuotoilutoimisto Palmun koko osakekannan. Solita ilmoitti yrityskaupasta maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.