Lappi

Talouselämä 1.1.2014 13:02 päivitetty 4.2.2016 10:37

Matkat tulevat halvemmiksi - brittiyhtiö perusti oman Lapin

Brittiläisten on halvempi matkustaa Lappiin, jos ei tarvitse lähteä kotimaan ulkopuolelle.

Brittiyrittäjä on kehittänyt mielenkiintoisen liikeidean: Lappiin olisi paljon halvempaa matkustaa, jos joulupukin maa olisikin Iso-Britanniassa.

Brittilehti Telegraph kirjoittaa brittiläisestä Lapland UK -yrityksestä, joka on tehnyt juuri näin. Vuonna 2007 perustettu yritys on avannut yhden Lappi-teemapuiston maassa vuosia sitten, ja nyt yritys on avaamassa toista teko-Lappia lähelle Lontoota suurten ihmismassojen lähettyville.

Yrityksen takana on brittipariskunta Mike ja Alison Battle, jotka saivat lehden mukaan liikeideansa tehtyään lomamatkan Suomen Lappiin. Lapin-matkat ovat olleet pitkään nimenomaan brittituristien suosiossa. Matka maksoi 2000 puntaa päivältä sekä lentomatkat, joten pariskunta päätti perustaa halvemman joulumaan brittituristeille heidän kotimaahansa.

Kuuden viime vuoden aikana he ovat kutsuneet yli 300 000 perhettä tutustumaan joulumaahansa, lehti kertoo. Liiketoiminta on kuitenkin ollut alkuvuosinaan moneen kertaan ongelmissa - johtuen muun muassa puiston syrjäisestä sijainnista ja jopa kilpailevasta kopio-vale-Lapista.

Battlen joulumaassa liput maksavat 45-75 puntaa päivältä - ja sillä pääsee muun muassa auttamaan tonttuja tekemään leluja ja vierailemaan joulupukin luona. Telehraph kertoo, että joulupukki on pukeutunut perinteiseen Lapin asuun, sen sijaan että hän muistuttaisi Coca-Cola-mainoksista tuttua pukkia.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö