Televisio

Irmeli Salo 29.11.2016 17:21

Meikkivinkit pahoinpidellyille naisille raivostuttivat tv-katsojat

Colourbox

Marokkolainen tv-kanava 2M näytti kädestä pitäen, miten pahoinpidellyt naiset voivat meikata mustelmat piiloon, kertoo Guardian.

Marokkolaisnaiset kauhistuivat, kun valtiollinen tv-kanava 2M näytti ohjelmassaan, kuinka kotiväkivallan uhreiksi joutuneet naiset voivat meikata kasvoihin tulleet ruhjeet ja mustelmat piiloon. Ohjelman juontajan mukaan kyseessä on asia, josta kukaan ei puhu, mutta vinkit tulevat tarpeeseen. Tapauksesta kertoo brittilehti Guardian.

Hymyilevä meikkitaiteilija näyttää ohjelmassa kädestä pitäen, kuinka pahoinpitelyn jäljet peitetään. Ohjelmassa esiintyvän meikattavan kasvot näyttävät turvonneilta ja kasvoissa on useita mustelmia.

Juontaja mainitsee kuin ohimennen, että samoja meikkivinkkejä voi käyttää myös onnettomuuksien jälkien peittelyyn. Meikkitietoisku päättyy juontajan toivomukseen, että annetut vinkit auttaisivat naisia jatkamaan jokapäiväistä elämäänsä.

Ohjelmaa katsoneet naiset käynnistivät kanavaa kohtaan kritiikkimyrskyn erityisesti sosiaalisessa mediassa ja vaativat kanavalta anteeksipyyntöä. Naisten reaktio sai kanavan poistamaan filmin ja lisäämään omalle Facebook-sivulleen selvennyksen, jonka mukaan klippi oli sopimaton ja siitä puuttui journalistinen arvostelukyky. Filminpätkää oli kuitenkin jo jaettu ja se jäi kiertämään Twitterissä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.