Televisio

Irmeli Salo 29.11.2016 17:21

Meikkivinkit pahoinpidellyille naisille raivostuttivat tv-katsojat

Colourbox

Marokkolainen tv-kanava 2M näytti kädestä pitäen, miten pahoinpidellyt naiset voivat meikata mustelmat piiloon, kertoo Guardian.

Marokkolaisnaiset kauhistuivat, kun valtiollinen tv-kanava 2M näytti ohjelmassaan, kuinka kotiväkivallan uhreiksi joutuneet naiset voivat meikata kasvoihin tulleet ruhjeet ja mustelmat piiloon. Ohjelman juontajan mukaan kyseessä on asia, josta kukaan ei puhu, mutta vinkit tulevat tarpeeseen. Tapauksesta kertoo brittilehti Guardian.

Hymyilevä meikkitaiteilija näyttää ohjelmassa kädestä pitäen, kuinka pahoinpitelyn jäljet peitetään. Ohjelmassa esiintyvän meikattavan kasvot näyttävät turvonneilta ja kasvoissa on useita mustelmia.

Juontaja mainitsee kuin ohimennen, että samoja meikkivinkkejä voi käyttää myös onnettomuuksien jälkien peittelyyn. Meikkitietoisku päättyy juontajan toivomukseen, että annetut vinkit auttaisivat naisia jatkamaan jokapäiväistä elämäänsä.

Ohjelmaa katsoneet naiset käynnistivät kanavaa kohtaan kritiikkimyrskyn erityisesti sosiaalisessa mediassa ja vaativat kanavalta anteeksipyyntöä. Naisten reaktio sai kanavan poistamaan filmin ja lisäämään omalle Facebook-sivulleen selvennyksen, jonka mukaan klippi oli sopimaton ja siitä puuttui journalistinen arvostelukyky. Filminpätkää oli kuitenkin jo jaettu ja se jäi kiertämään Twitterissä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö