Televisio

Irmeli Salo 29.11.2016 17:21

Meikkivinkit pahoinpidellyille naisille raivostuttivat tv-katsojat

Colourbox

Marokkolainen tv-kanava 2M näytti kädestä pitäen, miten pahoinpidellyt naiset voivat meikata mustelmat piiloon, kertoo Guardian.

Marokkolaisnaiset kauhistuivat, kun valtiollinen tv-kanava 2M näytti ohjelmassaan, kuinka kotiväkivallan uhreiksi joutuneet naiset voivat meikata kasvoihin tulleet ruhjeet ja mustelmat piiloon. Ohjelman juontajan mukaan kyseessä on asia, josta kukaan ei puhu, mutta vinkit tulevat tarpeeseen. Tapauksesta kertoo brittilehti Guardian.

Hymyilevä meikkitaiteilija näyttää ohjelmassa kädestä pitäen, kuinka pahoinpitelyn jäljet peitetään. Ohjelmassa esiintyvän meikattavan kasvot näyttävät turvonneilta ja kasvoissa on useita mustelmia.

Juontaja mainitsee kuin ohimennen, että samoja meikkivinkkejä voi käyttää myös onnettomuuksien jälkien peittelyyn. Meikkitietoisku päättyy juontajan toivomukseen, että annetut vinkit auttaisivat naisia jatkamaan jokapäiväistä elämäänsä.

Ohjelmaa katsoneet naiset käynnistivät kanavaa kohtaan kritiikkimyrskyn erityisesti sosiaalisessa mediassa ja vaativat kanavalta anteeksipyyntöä. Naisten reaktio sai kanavan poistamaan filmin ja lisäämään omalle Facebook-sivulleen selvennyksen, jonka mukaan klippi oli sopimaton ja siitä puuttui journalistinen arvostelukyky. Filminpätkää oli kuitenkin jo jaettu ja se jäi kiertämään Twitterissä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.