Palkinnot

M&M 17.10.2016 11:48

Mensa-palkinto napsahti Heurekalle

Heureka
Tiedekeskus Heureka.

Suomen Mensan mukaan Heureka innostaa ja sivistää ihmisiä aivonystyröitä stimuloivalla tavalla.

Suomen Mensa on myöntänyt tiedekeskus Heurekalle vuoden 2016 Mensa-palkinnon kiitoksena pitkäjänteisestä työstä oivaltamisen ja oppimisen hyväksi.

"Maailma on tällä hetkellä täynnä tietoa, joten oleellisen löytäminen ja sen ymmärrettäväksi tekeminen on koko ajan tärkeämpää. Heureka tekee jatkuvaa työtä innostaakseen ja sivistääkseen", Suomen Mensa ry:n puheenjohtaja Tiina Tolonen kommentoi tiedotteessa.

Mensa kuvailee, että tiedekeskus Heurekan tavoitteena on jo vuosikymmenien ajan ollut inspiroida ja innostaa uuden oppimiseen. Samalla niin lasten, nuorten kuin aikuisten aivonystyrät ovat saanet stimulointia.

Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu sanoo Mensa-palkinnon olevan Heurekalle mieluinen ja arvokas tunnustus.

"Oivaltamisen ilon jakaminen aina uusien sukupolvien kanssa on äärimmäisen motivoivaa. Mensa-palkinto kertoo meille, että tiede ja tieteen merkityksen ymmärtäminen on oleellisen tärkeää yhteiskunnassa juuri nyt", Koivu sanoo.

Suomessa 50-vuotta toiminut Mensa ry palkitsee vuosittain Mensa-palkinnolla yhteiskunnallisesti ansioituneen yhteisön, ryhmän tai henkilön, joka on edistänyt älykkyyden tunnistamista, lahjakkuuden hyödyntämistä, jakanut osaamistaan tai tukenut toiminnallaan merkittävästi asioita, joiden puolesta Mensa toimii.

Palkinto jaettiin Mensan syyskokouksen yhteydessä Helsingissä lauantaina 15. lokakuuta 2016.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.