Tietokoneet

Tivi 3.1.2016 12:33 päivitetty 3.3.2016 15:37

Microsoft suojelee käyttäjiään mainoksilta - tekee sääntöihin muutoksen

Huhtikuusta alkaen Microsoft aikoo pitää huolen siitä, etteivät adware-sovellukset tunkeudu käyttäjien verkkoyhteyteen.

Pakolla käyttäjien koneille syötetyt adware-ohjelmat nousivat näyttävästi pinnalle keväällä 2015, kun Lenovo kärähti nolosti Superfish-sovelluksestaan. Microsoft pyrkii estämään vastaavat tapaukset tänä vuonna.

Lenovon kannettavien ostajat saivat tahtomattaan Superfish-sovelluksen, joka luokitellaan adwareksi. Se tunki itsensä mukaan käyttäjän verkkoyhteyteen näyttäen mainoksia jopa sivuilla, joilla niitä ei pitänyt olla.

Lenovo vakuutti parantavansa tapansa. Microsoft on nyt kertonut pitävänsä huolen siitä, ettei kukaan muukaan ryhtyisi tällaiseen keplotteluun.

Muun muassa The Guardian kirjoittaa, että Microsoft on ilmoittanut uudesta käytännöstä, jolla verkkoyhteyteen tunkeutuminen Superfishin tavoin estetään.

Microsoftin blogin mukaan tällaiset välimiessovellukset (man-in-the-middle) käyttävät nykyisin useita erilaisia tekniikoita. Ne muun muassa kajoavat välimuistiin, muuttavat dns-asetuksia tai manipuloivat verkkokerrosta. Lopputuloksena on vähintäänkin, että käyttäjä saa nähtävilleen tavaraa johon selaimella ei ole mitään sanomista.

Microsoft vaatii, että mainoksia näyttävien sovellusten pitää toimia reilusti selaimen kautta ja ne pitää olla estettävissä sekä poistettavissa ilman erityistä rypistelyä. Uudet säännöt astuvat voimaan huhtikuun alussa.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).