Yrityskaupat

Marjut Tervola 11.9. 10:11

Miljonääriksi 500 päivässä pyrkivä Lauri, 38, lähti yrityskaupoille: "Huikea liikevaihtokehitys"

Vesa Ranta
Lauri Salovaaran 7Figures on mukana kahdessa tuoreessa yrityskaupassa.

Miljonääriksi viidessäsadassa päivässä aikova yrittäjä Lauri Salovaara, 38, on lähtenyt yritysostoksille. Salovaara sai runsaasti julkisuutta helmikuussa, kun hän kertoi aikovansa vaurastua miljonääriksi alle kahdessa vuodessa.

Nyt Lauri Salovaara näyttää, että hän hakee portfoliossa oleville yrityksilleen myös kasvua. Salovaaran 7Figures on mukana kahdessa tuoreessa yrityskaupassa, joista toinen on oululainen iHelp-niminen puhelimien ja mobiililaitteiden huoltoketju.

IHelp kertoi viime viikolla ostavansa turkulaisen puhelinhuoltoketjun Huoltolandian, jolla on Puhelin rikki -brändin alla toimivia huoltoliikkeitä 11 paikkakunnalla. IHelpistä, jolla itsellään oli ennestään toimintaa kuudella paikkakunnalla, on tarkoitus rakentaa valtakunnallinen puhelinten huoltopalveluketju.

"IHelp on ehdottomasti yksi kruununjalokivistä, sillä sen liikevaihtokehitys on ollut huikea. Vaikka bisnesidea on perinteinen, sen nopeus ja luotettavuus on omaa luokkaansa. Onhan heillä töissä myös asiakaspalvelun Suomen Mestari Mikko Koskimäki", Salovaara kehuu.

7Figures ei sijoita yrityksiin suoraa rahaa, vaan tarjoaa yritysten käyttöön miljoonaprojektiin liittyviä kontakteja, kokemusta ja osaamista.

Huoltolandian toimitusjohtaja Vesa-Pekka Venho arvioi, että kaupan kohteena olevan liiketoiminnan liikevaihto on tänä vuonna noin 800 000 euroa. Oston seurauksena IHelpin liikevaihdon odotetaan ylittävän yli kaksi miljoonaa euroa.

Salovaara on luottavainen miljonääriprojektinsa etenemiseen uusien sijoitustensa avulla. Hänen miljoonatilinsä arvo on nyt 500 150 euroa.

"Tässä on vielä vuosi aikaa saavuttaa tavoite. iHelp saa jalansijaa Suomessa, mutta kansainvälistyminen on myös yksi vaihtoehto. Tämä ei kuitenkaan ole juuri nyt tavoite", Salovaara sanoo.

"Mahtava fiilis"

Toinen yritys, jossa Salovaara on mukana, on helsinkiläinen yritystilaisuuksia järjestäjä Top Lounges. Se kertoi tänään ostavansa Astoria-salin liiketoiminnan ja tilauskannan Sauna2 tilaussaunat Oy:ltä.

Astoria on vuonna 1919 valmistunut juhlasali Helsingin keskustassa.

"Astoria-salin hankinta tukee kasvustrategiaamme. On vaikea löytää tilaa, joka vetää yli 500 henkilöä", Top Loungesin toimitusjohtaja Tero Lyyra kertoo.

Salovaaran yritys omistaa molemmista yrityksistä pienen vähemmistöosuuden.

Salovaaran miljönääriprojektissa 7figuresin hallinnoimaan portfolioon valikoitui kaiken kaikkiaan kuusi yritystä, joista kaksi on nyt hakee kasvua yritysoston kautta. Salovaaran tukena on ollut nimekkäitä neuvonantajia kuten teollisuusneuvos Jorma Terentjeff ja Oulun yliopiston laskentatoimen professori Juha-Pekka Kallunki.

Miljonääriprojekti on tuonut näkyvyyttä myös portfoliossa oleville yrityksille.  24-vuotias Ville Tasala perusti iHelpin lukiosta päästyään vuonna 2013.

"Idea lähti siitä, kun kuulin, että yksi tuttavani oli vienyt matkapuhelimen huoltoon, jossa se lopulta oli yli kuukauden. Lasku oli 300 euroa. Ajattelin, että miten se voi kestää noin kauan ja olla noin kallis", Tasala kertoo.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonnan monitaho

22.09.2017 10:37

Tuula Kallio valittiin Mainonnan Monitahon saajaksi

Dagmarin Tuula Kallio on vuoden 2017 Mainonnan Monitaho -tunnustuksen saaja. Hän haluaa ohjata tunnustukseen kuuluvan MAT-säätiön stipendin startupille, joka edistää tekoälyn ja teknologian hyödyntämistä markkinoinnissa. 5 000 euron arvoisen stipendin saavaa yritystä etsitään vielä.