Mobiilikäyttäjät

M&M 23.9. 09:38

Mobiilikäyttäjien määrä kasvaa hurjaa vauhtia

EMarketerin tutkimuksen mukaan vuoteen 2020 mennessä yhdysvaltalaisista mobiilikäyttäjistä jo kaksi kolmesta tulee kuluttamaan videosisältöä.

Yli kahdeksan kymmenestä ihmisestä Yhdysvalloissa omistaa kännykän, ja yli kahdeksan kymmenestä kännykän omistajasta omistaa älypuhelimen.

Tämä merkitsee valtavaa internetin käyttöä mobiilin kautta sekä suurta mobiilisisällön kuluttamista.

Tiedot käyvät ilmi eMarketerin tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin mobiilikäyttäjiä koskevia trendejä ja käsityksiä sekä sitä mitä ja miten he käyttäytyvät.

Tutkimuksen mukaan älypuhelimia on eniten ikäluokassa 25-34-vuotiaat, mutta 18-44-vuotiaistakin yli 90 prosenttia omistaa älypuhelimen.

Älypuhelimilla myös surffataan paljon netissä. EMarketerin arvion mukaan suurin osa mobiililla internetissä vietetystä ajasta käytetään erilaisten sovellusten parissa.

Yleisintä on videoiden katselu, sillä eMarketerin mukaan melkein kuusi kymmenestä mobiilikäyttäjästä katsoo videoita mobiililaitteella ainakin kerran kuussa tänä vuonna.

Vuoteen 2020 mennessä mobiilikäyttäjistä kaksi kolmasosaa tulee katselemaan videoita.

Myös mobiilipelit ovat huippusuosittuja, sillä Yhdysvalloissa 180,4 miljoonaa mobiilikäyttäjää pelaa kuukausittain laitteillaan pelejä. Kasvua edellisvuoteen on 9,4 prosenttia.

Puhelimella kuunnellaan musiikkia, sillä älypuhelimen käyttäjistä yli 100 miljoonaa käytti laitettaan musiikin kuunteluun.

Mobiilia käytetään ahkerasti myös tietojenhaussa

Tänä päivänä yhdysvaltalaisista ihmisistä yhä suurempi osa käyttää älypuhelintaan internetiin pääsyssä. Internetiä pöytäkoneelta tai kannettavalta tietokoneelta käyttävien osuus on yhä suuri, eli noin 88 prosenttia, mutta osuus on laskenut selvästi vuodesta 2011, jolloin osuus oli yli 97 prosenttia.

Tänä vuonna Yhdysvaltojen netin käyttäjistä vajaa 12 prosenttia menee verkkoon yksinomaan mobiililaitteen kautta. Luvun uskotaan myös nousevan tulevaisuudessa.

Mobiililaitteita käytetään enenevissä määrin myös tietojenhaussa, ja käyttäjät kääntyvät usein myös virtuaalisten avustajien, kuten Applen Sirin puoleen.

Tutkimuksen mukaan mobiilikäyttäjistä vain harva turvautuu kuitenkin säännöllisesti puheella toimiviin sähköisiin avustajiin.

Osa käyttäjistä ei käytä puheella toimivia avustajia, koska heillä ei ole sitä mahdollisuutta puhelimissaan. Osa taas ei käytä niitä, vaikka mahdollisuus olikin.

EMarketer arvioi, että Yhdysvalloissa tehdään tänä vuonna 177,8 miljoonaa mobiilihakua, ja vuoteen 2020 mennessä mobiililla tehtyjen hakujen määrä nousee jo 221 miljoonaan.

”Kun mobiililaitteista tulee kehittyneempiä, ja käyttäjille tulee lisää vaihtoehtoja, kuten puheella toimivia henkilökohtaisia avustajia, entistä suurempi osuus tietojen hakijoista voi kiinnostua tällaisten ominaisuuksien kokeilemisesta”, tutkimuksessa sanotaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö