Media

M&M 2.10. 16:36

MTV uudistaa markkinoinnin toimintamallinsa – markkinointijohtaja Jere Teutari jättää yhtiön

Arttu Laitala
MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

MTV kertoo uudistavansa markkinoinnin ja tutkimuksen toimintamallejaan. Toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoo, että uudistuksella tavoitellaan operatiivista tehokkuutta.

MTV:n mukaan yhtiö selkeyttää markkinoinnin ja tutkimuksen toimintamallejaan tuomalla ne keskitetyn palvelumallin sijaan suoraan liiketoimintayksikköjen etulinjaan.

Uudistuksen myötä mainosrahoitteisen liiketoimintayksikön johtaja Sami Vikback ja kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Johannes Leppänen vastaavat jatkossa omien yksiköidensä markkinointiviestinnästä yhdessä liiketoimintojensa nykyisten markkinointipäällikköjen kanssa.

Uudistuksen johdosta MTV lakkauttaa keskitetyn markkinointijohtajan tehtävän ja markkinointijohtaja Jere Teutari jättää yhtiön. Muita henkilöstövaikutuksia tai toimenkuvamuutoksia toimenpiteellä ei haeta.

Muutos tarkoittaa MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlundin mukaan sitä, että talotason markkinointipositio yhtiössä lopetetaan.

"Jaoimme viime vuonna liiketoiminnan selkeästi kahteen eri liiketoimintayksikköön. Yksi on mainosrahoitteinen liiketoiminta, jonka vetäjänä on Sami Vikback. Lisäksi meillä on maksutelevisioliiketoiminta C More, jota vetää Johannes Leppänen. Nyt siis omilla liiketoiminnoilla on omat markkinointivetäjänsä. Luovumme niin sanotusta keskistetystä markkinointimallista, jossa Jere on ollut koko talon markkinointijohtaja", Nordlund kertoo.

Nordlund korostaa, ettei markkinointiosaaminen talossa uudistuksen myötä vähene. Uudella järjestelyllä haetaan ennen kaikkea nopeutta ja ketteryyttä päätöksentekoon.

"Emme missään nimessä halua antaa sellaista viestiä, ettei markkinointi olisi tärkeää. Haluamme yksinkertaisesti moderniin tapaan saada päätöksenteon suoraan liiketoimintoihin. Haemme tällä muutoksella operatiivista tehokkuutta, jonka myötä päätöksenteko saadaan nopeaksi ja matalaksi", Nordlund perustelee.

MTV:n jättävä Jere Teutari kertoo, että ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä seuraavasta paikastaan.

"Muutamia keskusteluja on viime viikkojen aikana käyty. En ole vielä lyönyt mitään lukkoon. Käyn vielä varmaan aika paljon keskusteluja asiaan liittyen. Nyt, kun tämä on julkista tietoa, saattaa jonkin verran yhteydenottoja tulla", Teutari kertoo.

MTV:llä on kaksi liiketoimintayksikköä, joista mainosrahoitteisessaliiketoiminnassa ovat MTV:n TV-kanavat MTV3, Sub ja AVA sekä digitaalisen kanavat Katsomo, MTV.fi ja Luukku.com.

MTV:n kuluttajarahoitteisessa liiketoiminnassa puolestaan operoidaan C More- suoratoisto- ja maksu-tv -palveluita. Osana erillistä markkinointiorganisaatiota toiminut tutkimus- ja analytiikkatoiminto sekä asiakaspalvelu jaetaan niin ikään liiketoimintojen johdettavaksi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö