Viestintä

M&M 25.10.2016 14:44

"Muotoilun tärkeyden ymmärtäminen tuo selkeää kilpailuetua"

Colourbox

Adoben teettämän haastattelututkimuksen mukaan käyttäjälähtöiset yritykset tasapainottavat alihankkijoiden ja ulkopuolisten toimistojen käyttöä kehittämällä omaa sisäistä osaamista.

Adoben tilaaman tutkimuksen mukaan menestyvät yritykset panostavat työkaluihin ja sisäiseen osaamiseen.

"Tutkimus osoittaa selvästi, että yritykset jotka ymmärtävät muotoilun tärkeyden ja osallistavat muotoilutiimin käyttäjäkokemuksen suunnitteluun saavat selkeitä kilpailuetuja. Trendi näkyy myös Pohjoismaissa, täälläkin yritykset ovat alkaneet panostaa ja investoida yhä enemmän muotoiluun", Adobe Creative Cloud Enterprisen Pohjoismaiden markkinointijohtaja Klara Lundquist sanoo tiedotteessa.

Käyttäjälähtöisistä yrityksistä 91 prosenttia piti muotoilua digitaalisen asiakaskokemusstrategian kriittisenä osana. Yrityksistä 85 prosenttia koki muotoilun tärkeäksi osaksi brändiä. Lisäksi 84 prosenttia yrityksistä kertoi investoivansa muotoilun työkaluihin, koulutukseen sekä palveluihin.

Kyselyyn vastanneista käyttäjälähtöisyyteen panostavista yrityksistä puolet oli sitä mieltä, että heidän asiakkaansa ovat tyytyväisempiä ja uskollisempia. Vastaajista 46 prosenttia kertoi saavuttaneensa käyttäjälähtöisyyteen satsaamisella parempaa kilpailuetua. Lisäksi 41 prosenttia kertoi saavuttaneensa paremman markkinaosuuden.

Yrityksistä lähes kolmasosa kertoi, että modernien muotoilukäytäntöjen kehittämistä tekee hankalaksi vanhentuneet järjestelmät ja prosessit.

Tutkimuksen mukaan käyttäjälähtöiset yritykset tasapainottavat alihankkijoiden ja ulkopuolisten toimistojen käyttöä kehittämällä omaa sisäistä osaamista.

Tutkimuksen toteutti Adoben toimeksiannosta Forrester Consulting. Tutkimus perustuu asiakaskokemussuunnittelijoiden yritysten haastatteluihin Australiassa, Etelä-Koreassa, Iso-Britanniassa, Japanissa, Ranskassa, Saksassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.