Cannes Lions

Kati Haapakoski, Cannes 19.6. 14:07

Muslimituomari nousi esiin pressitilaisuudessa

Kati Haapakoski
Amerikkalainen journalisti Amani Al-Khatahtbeh kertoi Cannes Lionsin pressitilaisuudessa kokemuksistaan Nizzan lentokentällä. Tuomarina Glass Lions -sarjassa toimiva Al-Khatahtbeh joutui riisumaan huivinsa poliisien vaatimuksesta.

Cannes Lionsin tuomaroinut Amani Al-Khatahtbeh syyttää Ranskan poliisia.

Cannes Lionsin pressitilaisuus sai yllättävän käänteen maanantaina, kun amerikkalainen journalisti Amani Al-Khatahtbehin nousi kertomaan kokemuksistaan Nizzan lentokentällä perjantaina. Al-Khatahtbeh on amerikkalainen journalisti, joka pyörittää MuslimGirl.com-verkkosivua. Hän on myös tuomari Glass Lions -sarjassa.

Hän kertoi, että Ranskan poliisi pakotti hänet laittomasti poistamaan huivin, kun hän saapui Nizzaan. Al-Khatahtbehin mukaan tapaus sattui perjantaina. Maanantaina hän nousi puhumaan toimittajille pressitilaisuudessa, jossa kerrottiin Glass Lions -sarjan voittajat.

Poliisi kieltäytyi lentokentällä leimaamasta hänen passiaan ennen kuin hän poistaa huivinsa. Koska huivi on hänellä myös passikuvassa, se ei hänen mukaansa ollut turvallisuuskysymys. Lain mukaan huivin saa vaatia poistamaan vain, jos se peittää kasvot. Hän kertoo, että poliisi vei hänet erityshuoneeseen Nizzan lentokentällä.

"Poliisi vaati minua näyttämään hiukset ja perusteli vaatimusta sillä, että ollaan Ranskassa. Poliisi uhkasi lähettää minut takaisin New Yorkiin, joten poistin huivin naispoliisin edessä. Tilanne oli erittäin epäinhimillinen."

Al-Kahatahtbeh kertoo olleensa yhteydessä lakimieheen Ranskassa.

Hän pitää tilannetta ironisena, koska häntä syrjittiin matkalla tuomaroimaan juuri Glass Lionsia. Se on ainoa palkinto, joka mittaa markkinoinnin sosiaalista vaikutusta, sukupuolten tasa-arvoa ja tasa-arvoa ylipäätään.

"Epäilemättä jouduin kohteeksi, koska olen nainen ja koska olen musliminainen. Muuta syytä ei ole. Se on aika surullista."

Glass Lionsin voittajat julkistetaan maanantai-iltana.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö