Sponsorointi

Irmeli Salo 23.9. 15:27 päivitetty 23.9. 15:58

Musti ja Mirri iski kyntensä oopperaan – Koirien Kalevala Kuopioon

Otava / Mauri Kunnas
Mauri Kunnaksen Koirien Kalevala -teoksen kansikuvitus.

Lemmikkitarvikeketju Musti ja Mirri juhlistaa satavuotiasta Suomea sponsoroimalla Koirien Kalevala -oopperaa. 

Kuopion kaupunginteatteri, Savonia AMK ja Kuopion konservatorio sekä Musti ja Mirri juhlistavat satavuotiasta Suomea koko perheen oopperalla. Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva Koirien Kalevala saa ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa ensi aprillipäivänä Virpi Rautsialan ohjaamana.

Mustilla ja Mirrillä on oopperassa sponsorin rooli.

"Oopperahan on teatterin ja oppilaitosten yhteistyöproduktio. Musti ja Mirri tukee tätä koko produktiota taloudellisesti. Heidän tukensa on erittäin merkittävä, se oikeastaan mahdollisti tämän koko oopperan", Kuopion kaupunginteatterin tiedottaja Maija Voutilainen sanoo.

"Musti ja Mirri ei näy itse esityksessä, koska ooppera tehdään Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 2004 kantaesityksensä saaneen konseptin mukaan. Mutta uskoisin, että heidän logonsa, kuten muidenkin yhteistyötahojen logot, on käsiohjelmassa", Voutilainen sanoo.

Jaakko Kuusiston säveltämä veijariooppera kertoo kaukana Kalevan mailla ennen muinoin asuneesta villistä ja vapaasta koirien heimosta. Heimon naapurina pimeässä Pohjolassa eleli hurja ja häijy susien kansa ja niiden välissä pieni, mutta sitkeä kissojen heimo. Kun koirat ja sudet kilpailivat metsien kuninkuudesta, kiivailtakaan kahinoilta ei voitu välttyä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Vaihtoehtokustantaminen

28.09.2016 15:02

Ilja Janitskin aikoo hakea turvapaikkaa

"Puolustan oikeutta Suomen 'viralliseen' eriävään mielipiteeseeni vaikka hengelläni", sanoo MV-lehden kustantaja.