Mainonta

Irmeli Salo 12.1. 14:13 päivitetty 12.1. 15:50

Myrsky jyrsijähäkissä

colourbox
Chinchillat olivat mainoksen kuvauksen ajan eläinlääkärin valvonnassa.

Mainoksessa esiintyneet chinchillat saivat aikaan kohun Ruotsissa.

Kauppayhtiö ICA:n uusi tv-mainos suututtaa ruotsalaisia eläinten ystäviä, kertoo Resumé. Kauppajätti ICA:n uudessa mainosfilmissä vilahtaa näkyviin häkki, jossa majailee kaksi chinchillaa. Häkin koko on saanut monet katsojat antamaan kriittistä kielteistä palautetta ICA:n Facebook-sivulla. Palautteen antajat moittivat häkkiä liian pieneksi siihen sijoitetuille jyrsijöille.

Moittijat saavat tukea Skansenin spesialistilta, jonka mielestä häkki on täysin sopimaton, mutta sitä voi katsoa sormien läpi, koska kyseessä on lyhytkestoinen mainoskuvaus.

Myös ICAn edustaja on kiiruhtanut tuomaan esille, että todellisuudessa chinchillat asuvat paljon tilavammin kuin mitä filmissä on esitetty.

ICAn lehdistövastaavan mukaan chinchillat olivat eläinlääkärin valvonnassa filmauksen aikana. Eläinlääkärinkään mukaan eläimille ei koidu traumaa tai pysyvää haittaa, vaikka joutuvat hetkeksi aikaa totuttua ahtaampiin oloihin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.