Suoratoisto

M&M 17.3. 18:10

Netflix aikoo luopua arvostelutähdistä

”Viisi tähteä tuntuu niin vanhahtavalta”, Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin kommentoi

Netflix aikoo luopua tähtiin perustuvasta arvostelujärjestelmästään, jota palvelu on käyttänyt alkuajoistaan saakka. Tulevaisuudessa käyttäjä voi ilmaista mielipiteensä sisällöstä yksinkertaisella peukku alas tai ylös -järjestelmällä.

”Viisi tähteä tuntuu niin vanhahtavalta”, Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin kommentoi lehdistötilaisuudessa The Vergen mukaan.

Ilmeisesti muutoksen tarkoituksena on parantaa palvelun suositusten laatua tekemällä arvostelusta yksinkertaisempaa.

”Meille on erittäin tärkeää löytää sisältöä, jota käyttäjä haluaisi katsoa”, Yellin sanoo.

Muutos tapahtuu maailmanlaajuisesti huhtikuun aikana. Peukuttamiseen perustuva arviointi on ollut testissä viime vuodesta lähtien pienellä osalla käyttäjistä. Testin aikana Netflix huomasi, että annettujen arvioiden määrä kasvoi yli 200 prosenttia.

Vaikka viisiportaisen asteikon korvaaminen joko-tai-valinnalla voi vaikuttaa heikennykseltä, Netflixin mukaan peukutuksen avulla ihmiset tekevät paremman valinnan omien tuntemustensa perusteella verrattuna siihen, että he pyrkisivät miettimään objektiivista arviota laajemmassa mittakaavassa.

Muutoksen myötä Netflix ei enää yritä ennustaa, millaiset tähdet käyttäjä antaisi millekin sisällölle. Niiden sijaan Netflix ennustaa miten todennäköisesti katsoja pitäisi kyseisestä sarjasta tai elokuvasta.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonnan Monitaho 2017

21.08.2017 11:06

Äänestä Mainonnan Monitaho -tunnustuksen saajaa

Mainonnan Monitaho on MAT-Säätiön jakama markkinointialan tunnustuspalkinto. Se jaetaan henkilölle, joka toimii esimerkillisesti ja menestyksellisesti markkinointiviestinnän alan kehityksen eteen. Ensimmäisen kerran tunnustus jaettiin vuonna 1967. Lukijat voivat äänestää mieleistään ehdokasta M&M:n verkkosivuilla 21.8–13.9. Tunnustus jaetaan perjantaina 22.9.