Suoratoisto

M&M 17.3. 18:10

Netflix aikoo luopua arvostelutähdistä

”Viisi tähteä tuntuu niin vanhahtavalta”, Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin kommentoi

Netflix aikoo luopua tähtiin perustuvasta arvostelujärjestelmästään, jota palvelu on käyttänyt alkuajoistaan saakka. Tulevaisuudessa käyttäjä voi ilmaista mielipiteensä sisällöstä yksinkertaisella peukku alas tai ylös -järjestelmällä.

”Viisi tähteä tuntuu niin vanhahtavalta”, Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin kommentoi lehdistötilaisuudessa The Vergen mukaan.

Ilmeisesti muutoksen tarkoituksena on parantaa palvelun suositusten laatua tekemällä arvostelusta yksinkertaisempaa.

”Meille on erittäin tärkeää löytää sisältöä, jota käyttäjä haluaisi katsoa”, Yellin sanoo.

Muutos tapahtuu maailmanlaajuisesti huhtikuun aikana. Peukuttamiseen perustuva arviointi on ollut testissä viime vuodesta lähtien pienellä osalla käyttäjistä. Testin aikana Netflix huomasi, että annettujen arvioiden määrä kasvoi yli 200 prosenttia.

Vaikka viisiportaisen asteikon korvaaminen joko-tai-valinnalla voi vaikuttaa heikennykseltä, Netflixin mukaan peukutuksen avulla ihmiset tekevät paremman valinnan omien tuntemustensa perusteella verrattuna siihen, että he pyrkisivät miettimään objektiivista arviota laajemmassa mittakaavassa.

Muutoksen myötä Netflix ei enää yritä ennustaa, millaiset tähdet käyttäjä antaisi millekin sisällölle. Niiden sijaan Netflix ennustaa miten todennäköisesti katsoja pitäisi kyseisestä sarjasta tai elokuvasta.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.

Maksupalvelut

22.06.2017 09:36

Klarna Checkout -maksupalvelu yritysten käyttöön

Maksupalveluyritys Klarna tuo kuluttajille tutun nettimaksupalvelu Klarna Checkoutin yrityksille. Maksupalvelun avulla suomalaiset yritykset voivat ostaa tuotteita ja palveluita laskulla ilman yritysluottokortteja tai tilisopimuksia. Klarna toivoo palvelun helpottavan yrittäjien ja kauppiaiden työtä.