Suoratoisto

M&M 17.3. 18:10

Netflix aikoo luopua arvostelutähdistä

”Viisi tähteä tuntuu niin vanhahtavalta”, Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin kommentoi

Netflix aikoo luopua tähtiin perustuvasta arvostelujärjestelmästään, jota palvelu on käyttänyt alkuajoistaan saakka. Tulevaisuudessa käyttäjä voi ilmaista mielipiteensä sisällöstä yksinkertaisella peukku alas tai ylös -järjestelmällä.

”Viisi tähteä tuntuu niin vanhahtavalta”, Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin kommentoi lehdistötilaisuudessa The Vergen mukaan.

Ilmeisesti muutoksen tarkoituksena on parantaa palvelun suositusten laatua tekemällä arvostelusta yksinkertaisempaa.

”Meille on erittäin tärkeää löytää sisältöä, jota käyttäjä haluaisi katsoa”, Yellin sanoo.

Muutos tapahtuu maailmanlaajuisesti huhtikuun aikana. Peukuttamiseen perustuva arviointi on ollut testissä viime vuodesta lähtien pienellä osalla käyttäjistä. Testin aikana Netflix huomasi, että annettujen arvioiden määrä kasvoi yli 200 prosenttia.

Vaikka viisiportaisen asteikon korvaaminen joko-tai-valinnalla voi vaikuttaa heikennykseltä, Netflixin mukaan peukutuksen avulla ihmiset tekevät paremman valinnan omien tuntemustensa perusteella verrattuna siihen, että he pyrkisivät miettimään objektiivista arviota laajemmassa mittakaavassa.

Muutoksen myötä Netflix ei enää yritä ennustaa, millaiset tähdet käyttäjä antaisi millekin sisällölle. Niiden sijaan Netflix ennustaa miten todennäköisesti katsoja pitäisi kyseisestä sarjasta tai elokuvasta.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.